• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bizarno: Smislili kako Đoković nije veći od Nadala - Izmislili najsmješniji "rekord", samo da Rafa bude prvi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Rekord" za koji sigurno još niste čuli.

 Rafael Nadal duže od Novaka Đokovića na drugom mjestu Izvor: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

I kada Novak Đoković osvoji tri grend slema i ostane na jedan volej do četvrtog, kada podigne i trofej Završnog mastersa i kada ponovo postane prvi na kraju sezone, ništa nije dovoljno da neki priznaju da je Nole najveći i definitivno veći i od Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Tako je portal "sportskeeda" smislio da Novak mora još mnogo da radi da bi stigao Rafu, jer je Nadal duže od njega u "Top 2 tenisera na svijetu".

"Novak Đoković moraće da ostane u Top 2 još 35 nedjelja ili duže od toga da bi oborio ovaj rekord Rafaela Nadala", navedeno je. "Kako je ovo moguće?", "A, šta ćemo sa Top 3?", "Sada računamo i drugo mjesto u rekorde?", "Ovo je sramotno", neki su od komentara na ovu bizarnu objavu i "rekord" koji je postavljen pred Novaka.

Kada se tvorci ovog "rekorda" budu sabrali, shvatiće realnost - da je Novak Đoković ubjedljivi rekorder ATP liste sa čak 401 nedjeljom na vrhu, na kojoj je i dalje. Novak drži rekord sa najviše sezona koje je završavao kao prvoplasirani - čak osam! Učinio je to kao najstariji teniser, sa 36 godina i sedam mjeseci i uz sve navedeno, Đoković drži i rekord u najvećem vremenskom razmaku od prvog do za sada posljednjeg zauzimanja prvog mjesta ATP liste. Prvi put je to uradio 2011. godine, a na vrh se vratio krajem 2023. godine. Jedini je koji je uspio da bude prvoplasirani bar jednom godišnje u razmaku od čak 12 godina.

I naravno da to nije sve, jer je Đoković jedini koji je uspio da u jednoj sezoni osvojio 16.950 ATP poena. Učinio je to 2016. godine i to se nije dogodilo ni prije, ni poslije toga. Od kada je uveden novi sistem bodovanja, 2009. godine, Đoković je osvojio i čudesnih 16.585 poena tokom 2015. godine i tako je izjednačio rekord Rodžera Federera, koji je u starom sistemu bodovanja napravio iste uspjehe i za njih bio nagrađen sa 8.370 bodova 2006. godine.

I najvažnije od svega, Novak Đoković je rekorder "vječne liste" osvajača grend-slem trofeja, jer ih do sada ima 24, a Rafael Nadal je drugoplasirani, sa 22 i sa sviješću da neće moći da dostigne Novakov nivo.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC