Ostali sportovi

Novak i Nadal u istom dijelu žrijeba! Poznati rivali za Rolan Garos - "posljednji ples" prije finala

Poznat je put Novaka Đokovića na Rolan Garosu na kome brani šampionski pehar. Evo ko će mu se naći na putu do finala.

Izvor: Instagram/DjokerNole

Novak Đoković saznao je danas rivale na Rolan Garosu. U prvom kolu igraće protiv Pjer-Uga Erbera (kvalifikanta, 143. na svijetu), potom protiv Konstanta Lestijena ili Roberta Karbaljesa Baene, a u trećem kolu protiv Gaela Monfisa. Najvažnija vijest je da bi Nole protiv Rafaela Nadala mogao da igra u polufinalu, ako naravno obojica dođu do te faze turnira.

Primjera radi, već u prvom kolu Nadal igra protiv četvrtog nosioca Zvereva, što znači da je Karlos Alkaraz u drugoj polovini žrijeba i ne može na Novaka Đokovića prije finala, kao ni Janik Siner!

Što se tiče Đokovića, ako prođe tri prva kola, u kojima ima nešto lakše rivale, već u četvrtom kolu imaće ozbiljan zadatak protiv Tomija Pola, a potom potencijalno protiv Kaspera Ruda u četvrtfinalu. Znamo da je Norvežanin "specijalista za šljaku", a šta tek reći za Rafaela Nadala koji je potencijalna "bomba" u polufinalu. Ali, znamo dobro da Rafa ima ogromnih problema, tako da bi valjalo zapamtiti da su i Zverev i Medvedev potencijalni rivali Đokovića prije finala.

S druge strane Siner bi u osmini finala mogao da ima "nagaznu minu" u vidu Nikolasa Đarija, a ako tu slavi - čekaju vjerovatno Hurkač ili Dimitrov. Što se tiče Alkaraza, njegov rival u četvrtoj rundi će vjerovatno biti Ben Šelton, a potom bi za polufinale igrao sa Rubljovim ili Cicipasom.

Podsjetimo, Novak Đoković trenutno igra na ATP turniru u Ženevi kako bi se što bolje pripremio za Rolan Garos na kome inače brani 2.000 bodova i trofej iz prethodne godine. Ukupno, Đoković je tri puta osvajao Rolan Garos, dok je izgubio još četiri finala. Na ovom turniru ima skor 92-16.

Rolan Garos inače počinje 26. maja, a igra se do 9. juna kada je zakazano veliko finale na "Šatrijeu". Hagradni fond ove sezone je čak 53.478.000 evra.