• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije mi Nole uništio život, nego njegov idol! Ivanišević: Pričamo isti jezik, ali mi ga je bilo dosta

Goran Ivanišević otvoreno o teniseru koji mu je "uništio" život, a to nije Novak Đoković kako već mnogi mediji navijaju od njihovog rastanka.

 Goran Ivanišević o rastanku sa Novakom Đokovićem Izvor: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Goran Ivanišević, doskorašnji trener Novaka Đokovića, stalno je "pod paljbom" od kada se rastao sa najboljim teniserom svih vremena. Njih dvojica su nedavno okončali saradnju poslije pet godina, a koliko god mediji pokušavali da pronađu neki problem, svaki put Ivanišević i Đoković objasne da imaju ogromno poštovanje jedan za drugoga.

Tako je Ivanišević u razgovoru za jedan švajcarski list, baš dok Đoković igra u Ženevi, ispričao da je samo došlo do zasićenja i da između njih nema nikakvih nesuglasica. Štaviše, pričao je opet samo najlepše stvari o Srbinu, istakavši da mu je jedan drugi teniser zapravo "uništio život", i to još u igračkim danima. Interesantno, u pitanju je baš teniski idol Novaka Đokovića, čuveni američki teniser Pit Sampras.

"Uživao sam igrati protiv svih tenisera, osim nekoga ko mi je uništio život, a bio je to Pit Sampras. Nemojte da me krivo shvatite, poštujem ga, nevjerovatan je, ali... Jednostavno sam imao pogrešan stav prema Samprasu. Vjerovao sam da moram igrati bolje nego protiv drugih, ali često je bilo blizu i obično sam gubio", otvoreno je priznao Ivanišević.

"Što se tiče Novaka, on je genije, izvanredna osoba i najbolji igrač u istoriji tenisa. Ali nije bilo lako, to vam mogu reći. Kad se sjetim svega što se za to vrijeme dogodilo... Prvo je došla pandemija korone, pa diskvalifikacija na US Openu kada je Novak lopticom udario linijskog suca, a zatim deportacija iz Australije. Bilo je puno teških trenutaka... Novak je na kraju uspio, a ja sam mu malo pomogao. Jako sam ponosan na to. Bila je velika čast, a ujedno je to i velika odgovornost biti trener ovog genija. Kada trenirate Novaka Đokovića, sve osim titule je neuspjeh. Novak je takođe vrlo zahtjevan. Svaki dan se mora dogoditi nešto novo, uvijek želi da bude bolji. To je veliki pritisak s kojim se treba nositi. S Novakom imate samo nekoliko sekundi da mu nešto objasnite. Zatim od vas želi doznati 15 stvari odjednom, ali imate samo tri sekunde za to. To je jako zahtjevno, ali ujedno je i vrlo zadovoljavajuće", naglasio je on.

Upitan kako se nosio sa "pritiskom" dok je trenirao Novaka Đokovića, našalio se i rekao da je "uvijek imao dobre tablete", a potom objasnio da se čovjek prosto navikne na takve stvari: "Činjenica da obojica dolazimo s Balkana i govorimo isti jezik svakako mi je od velike pomoći. Plus, Novak i ja smo slični. Uvijek sam bio spreman na njegove moguće reakcije".

Kad kaže reakcije, misli i na psovke? Ivanišević misli da to nikada nije bilo pretjerano: "To mi nikad nije bio problem, i sam sam bio emotivan igrač. Ponekad nisam mogao ni da razumijem šta govori. Ponekad je želio da zna nešto o udarcu, a ja bih mu rekao nešto o oblacima koji su bili tik iznad arene. Onda se Novak naljutio na mene. Ali barem je bilo vezano za mene. I nakon pet minuta ponovno je bio opušten. Ponekad vam je u tenisu potreban kratki šok da razbistrite glavu. Mentalna komponenta je najvažniji faktor u tenisu", naveo je Hrvat i još jednom potvrdio da su se zasitili.

"Znao sam da će ovaj trenutak doći. Veze prestaju, ali rastali smo se kao prijatelji, više od toga, i to ćemo uvijek ostati. Nije bilo svađe, nikakvog incidenta. Novak me se jednostavno zasitio. I meni je bilo dosta Novaka. Sada idemo svako svojim putem", zaključio je on.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC