• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vajda šokiran zbog "otkaza" Ivaniševiću: Uvijek je trener kriv!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Marjan Vajda iznenađen što su Novak Đoković i Goran Ivanišević okončali saradnju.

 Marjan Vajda iznenađem rastankom Đokovića i Ivaniševića Izvor: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

Marjan Vajda iznenađen je što je Novak Đoković odlučio da raskine saradnju sa Goranom Ivaniševićem. Upravo je Hrvat zamijenio Slovaka kao glavni Noletov trener, nakon što su jedno vreme obojica brinula o karijeri najboljeg svih vremena, a kako je navedeno razlog je što su se obojica umorila i "potrošila".

Tražio je Đoković svežu krv, objasnio je Ivanišević da nije imao energije kao nekada, a sada se javio i Vajda da prokomentariše cijelu situaciju: "Iskreno, nisam očekivao da će se rastati. Saznao sam o svemu, kao i drugi, iz novina, tako da sam mišljenje mogao da formiram samo na osnovu tih informacija", rekao je Marjan Vajda tokom gostovanja u podkastu "Ubitenis" i dodao: "Iznenadio sam se jer je Novak posljednjih godina bio sa njim jako dobar. Pričao sam i ranije da treneri takođe osjećaju strašan pritisak i moguće je da se Ivanišević od toga umorio".

Vajda je vjerovatno najvažniji trener u Đokovićevoj karijeri jer ga je trenirao od 2006. do 2017. godine, pa su potom još jednom obnovili saradnju prije nego što će se rastati 2022. Objasnio je i zašto to nije održivo: "Mi stalno putujemo, sa kontinenta na kontinent. Stalno se pozdravljamo sa porodicama, ni ne znajući koliko ćemo negdje ostati, koliko ćemo odsustvovati od kuće. Pritisak na turnirima je ogroman, čak i za mene. Znate, u tenisu su treneri stalno pod lupom. Kada u fudbalu tim izgubi jednu utakmicu, niko ne traži pojedinca da ga okrivi, niko ne pita da li je trener pogrešno pripremio meč. Dok u tenisu čim igrač izgubi, odmah se prst krivice upire u trenera", zaključio je Vajda.

U međuvremenu, Slovak se spominjao kao potencijalno novo rješenje za Novaka Đokovića, ali za sada je Nenad Zimonjić u stručnom štabu umjesto Gorana Ivaniševića. Što se tiče Vajde, trenira Aleksa Molčana, svog zemljaka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC