• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Novače, uradio si to milion puta..." Đoković morao da se pravda: Nisam ih ja prvi provocirao!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković je objasnio šta se desilo sa njim i publikom u Monte Karlu.

 Novak Đoković o publici u Monte Karlu Izvor: YouTube/Rolex Monte-Carlo Masters/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu pobijedivši Lorenca Musetija (7:5, 6:3), ali možda rezultat na kraju ne svjedoči koliko je Italijan bio opasan. To se posebno odnosi na početak meča kada je Museti imao prednost brejka, međutim postavljalo se pitanje kada će Nole "prebaciti" u sljedeću brzinu.

Ispostavilo se, pokretačka snaga bila je publika koja je počela da zviždi Đokoviću samo zato što je provjeravao trag loptice. To je naljutilo Đokovića koji je počeo da se smije i traži od publike da još više zviždi, a kao što obično biva - tada je zaigrao bolji tenis i potom im je posvetio pobjedu. Nakon meča, novinar koji ga je prethodno provocirao pitanjem o italijanskim teniserima, sada je na konferenciji za medije konstatovao da smo to vidjeli "milion puta", pa se ispravio i ublažio da je bar "hiljadu puta istu stvar uradio Đoković, a da je 999 puta pobijedio poslije toga".

"Da, dobro si opisao, energiju pretvorim u nešto što je za mene konstruktivno. Ne tražim ja nevolju sa publikom, ne tražim da zvižde, pa da reagujem. To nije moj mentalitet. Ali ako reaguju kako mislim da ne zaslužujem i da nije fer, ili objašnjivo na neki način, ja ću im odgovoriti. Odrastao sam uz takav mentalitet, ako ti nešto loše radi - odbrani se", rekao je Đoković.

"Zavisi da li ću postati opušteniji ili koncentrisaniji. Pokušavaš da dođeš do svog najboljeg tenisa, sada je Museti bio bolji, nisam bio zadovoljan, dominirao je i to sa publikom se desilo u pravom trenutku. Opustilo me je na neki način, nasmijalo me je, a onda sam dirigovao simfonijom", dodao je raspoloženi Đoković na konferenciji za medije koji isprva nije htio ni da pravi bilo kakvu famu oko "interakcije" sa navijačima.

Podsjetimo, Novak Đoković danas od 14.30 igra četvrtfinalni meč u Monte Karlu protiv Aleksa de Minora, tenisera koga vrlo dobro poznaje i koji vrlo dobro zna da ne smije više da "proziva" Noleta, kao što je to radio u Australiji tokom deportacije. Ukoliko prođe, Novaka u polufinalu čeka bolji iz duela Umbera i Ruda.

Novak Đoković u Monte Karlu
Izvor: YouTube/Rolex Monte-Carlo Masters/Screenshot

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC