Ostali sportovi

Cijeli Pariz stao zbog Srbina, a to nije Novak: Čak i Đoković došao da mu se pokloni, jer je on najveći ikada!

Autor Bojan Jakovljević

Otišao je veliki. Ne, otišao je najveći - Nikola Karabatić!

Izvor: Profimedia/IMAGO

Najveći ikada je završio nevjerovatnu karijeru! U petak uveče je u odavno rasprodatom "Akor areni" pred više od 15.000 navijača Nikola Karabatić završio sa klupskim rukometom. On će odigrati još Olimpijske igre u Parizu u dresu Francuske i oprostiće se od sporta. 

Na tom meču prisustvovao je i drugi Srbin koji je najveći ikada, a to je Novak Đoković! On je ostavio po strani svoje obaveze u vezi sa Rolan Garosom kako bi prisustvovao oproštaju velikog Nikole od rukometa. I nije se pokajao, vidjeli smo ga kako pored terena aplaudira i pozdravlja se sa srednjim bekom Pariza. 

Na terenu je zajedno sa Nikolom bio i njegov mlađi brat pivotmen Luka Karabatić, koji će takođe igrati na Olimpijskim igrama za Francusku. Naravno PSŽ je pobijedio 39:36 protiv Aiksa i na kraju uzeo titulu sa samo bodom prednosti u odnosu na Nant. Imali su 55 bodova u odnosu na 54 Nanta koji je ipak osvojio kup.

Pogledajte kako je izgledao Karabatićev oproštaj:

Svi koji nešto znače u Parizu stigli su na ovaj meč, da isprate najvećeg sportistu koga je Francuska ikada imala. Nikola, inače rođen 11. aprila 1984. godine u Nišu, od oca koji je u Železničaru tada igrao rukomet, počeo je da nastupa u Monpeljeu, zatim je prešao u Kil pa u Barselonu i završio je karijeru u Pari Sen Žermenu. Teško je pobrojati njegove trofeje, kako u klupskom, tako i u reprezentativnom rukometu, a posljednja dva želi da budu prvenstvo Francuske koje je upravo osvojio i zlato na Olimpijskim igrama. Na OI već ima dva zlata, a sada je u pohodu na treće.

Nedavno je i u Ligi šampiona napravljen ispraćaj Karabatiću, mada ne onakav kakav je on htio. Želio je da sa Pari Sen Žermenom osvoji ovaj trofej, ali kao ni u fudbalu ni u rukometu se to PSŽ-u i pored neograničenog budžeta nikako ne da. Ipak, kada je odigrao posljednje kolo grupne faze protv Zagreba u tamošnoj Areni, dobio je nevjerovatan aplauz i ispraćaj.

(MONDO, N. L.)

BONUS VIDEO: