• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ja sam dijelom Hrvat, iako ne igram za vas": Nikoli Zagreb cijeli život zviždao, a sinoć dobio ovacije pune hale

Nikola Karabatić se na veličanstven način oprostio od Zagreba i Arene u kojoj je nizao najveće uspjehe u karijeri.

 Nikola Karabatić o ispraćaju u Zagrebu Izvor: Profimedia/IMAGO

Vidjeli smo spektakl u Zagrebu na meču PPD Zagreba i Pari Sen Žermena u kome su "plinari" pobjedom 28:26 uspjeli da savladaju Parižane i plasiraju se u nokaut fazu Lige šampiona. Na meču u kome je reprezentativac Srbije Miloš Kos bio sjajan sa četiri gola, a Luka Lovre Klairca je dominirao sa deset ipak je glavna tema bio Nikola Karabatić.

Ovo je bio posljednji put da najbolji rukometaš svih vremena nastupa u zagrebačkoj Areni, a kada se meč završio dobio je nevjerovatan ispraćaj od hrvatske publike. On je uzeo mikrofon u ruke i poslije svega se obratio okupljenoj publici. 

"Hvala puno. Nisam nikad doživio ovakav doček u Zagrebu. Obično mi je publika zviždala kad smo pobjeđivali, danas smo izgubili pa sam dobio aplauz. To tako ide", rekao je Karabatić, pa dodao: "Iako sam nosio dres Francuske, jedan deo mene uvijek je bio iz Hrvatske. Hvala vam na svemu, hvala, Zagrebe." Pogledajte kako je Zagreb reagovao na te riječi: 

Pogledajte

03:35
Nikola Karabatić oproštaj od Zagreba
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

Nikola Karabatić je rođen u Nišu od oca Hrvata koji je igrao rukomet u Železničaru i majke Srpkinje, a navodio je tokom cijele karijere da se osjeća "i kao Srbin i kao Hrvat". Poslije ovog meča je na konferenciji za medije istakao da je njegov tim previše griješio.   

''Kako je i trener rekao, čestitke Zagrebu jer su odlično odigrali. Znali smo da će biti teško, nismo dobro počeli, posebno u napadu. Gubili smo lopte i griješili i tu smo izgubili malo samopouzdanja. Ostali smo u utakmici, borili smo se u drugom dijelu, ali previše lakih šuteva smo promašili i izgubili previše lopti. Imali smo priliku da se vratimo, ali Zagreb se borio i zaslužio je pobjedu. Mi moramo da dobijemo sljedeću utakmicu kod kuće", naglasio je Nikola.

PSŽ je ovim porazom izgubio mogućnost da direktno ode u četvrfinale već će morati u osminu finala kao i Kjelce, Zagreb, Pik Seged Monpelje i Gog. 

''Iako smo izgubili i razočaran sam zbog toga, naravno da je bilo jako lijepo doživjeti ovakav doček i biti ovako primljen u Areni. Inače su navijači ovdje uvijek bili protiv mene, bilo je lijepo doživjeti da su jednom bili uz mene. Uvijek ću se sjećati finala Svjetskog prvenstva 2009. ovdje u Zagrebu, moja porodica, majka i otac su bili na tribinama. To će mi uvijek ostati u glavi. Hrvatska je jedan dio mene i jako sam sretan što sam dobio priliku u svojoj zadnjoj sezoni vratiti se u Zagreb i Hrvatsku i još jednom zaigrati u ovoj Areni.", završio je Karabatić. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC