• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ušli smo u završnicu Evropskog prvenstva u rukometu! Nikola Karabatić želi da ode kao šampion!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vrijeme je za najbolje što evropski rukomet ima.

 Rukomet Evropsko prvenstvo polufinale Francuska Svedska i Njemacka Danska Izvor: Maximilian Koch / imago sportfotodienst / Profimedia

U petak u polufinalu Evropskog prvenstva u rukometu igraju Francuska - Švedska od 17.45 časova i Njemačka - Danska od 20.30. Dva spektakla biće odigrana u Kelnu, gdje će u nedjelju od 15 biti i meč za bronzu, a od 17.45 istog dana i veliko finale za evropsko zlato i za plasman na Olimpijske igre u Parizu ovog ljeta.

Najveći dio navijača, naravno, navijaće za domaću selekciju u kojoj se mnogo očekuje od Juruija Knora, trećeg najboljeg strijelca Evropskog prvenstva sa 43 pogotka iz 71 upućenog udarca. Odmah do njega na listi strijelaca je i sjajni Danac, Matijas Gidsel, koji je dao gol manje (42), a tu je i Francuz Dika Mem, sa 41 pogotkom.

Sigurno će sve "prštati" u odlučujućoj borbi za zlato, a u prvom planu biće i golmani, Danac Emil Nilsen koji je sa 43 odbrane uz procenat od 39 odsto "skinutih" šuteva trenutno najuspješniji čuvar mreže na turniru. Blista i njemački golman i vođa Andreas Volf (36 odbrana), francuski uspjeh u velikoj mjeri zavisi i od nastupa golmana Samira Belahsena (34), a rezultati Danaca od legendarnog veterana Niklasa Landina Jakobsena (1988. godište), koji je do sada odbranio 32 šuta.

Švedska na ovom turniru brani evropski tron, a da kontinentom vladaju iste reprezentacije kao i prije dvije godine dokazuje i činjenica da su 2022. u polufinalu takođe igrali Francuska - Švedska (33:34), sa razlikom da je u drugom polufinalu tada bila Španija protiv Danske (29:25), a ne Njemačka kao ovog januara.

Ljubitelji rukometa u Srbiji i regionu takođe će sa posebnom pažnjom ispratiti Francusku, jer će u petak i u nedjelju posljednji put vidjeti Nikolu Karabatića (39) na turniru koji je osvajao tri puta i na kojem je debitovao još davne 2000. godine! On će predstojećeg ljeta završiti karijeru na Olimpijskim igrama u Parizu, na koje se Francuska automatski kvalifikovala kao domaćin i sigurno je da želi da ode kao šampion - dostojno jednog od najvećih, a za neke i najvećeg, igrača u istoriji ovog sporta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC