• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin iz Niša opet "natrljao" Hrvatima na nos: Najdraže mi kad sam vas pobijedio u Zagrebu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Karabatić u skoro svakom intervjuu ističe da je "najslađu" medalju u karijeri osvojio u Zagrebu, kao reprezentativac Francuske.

 Nikola Karabatić o pobjedi u Zagrebu Izvor: HRT/screenshot

Najbolji rukometaš svih vremena Nikola Karabatić (39) večeras od 18.45 posljednji put u karijeri igra u Zagrebu. Čeka ga važna utakmica u okviru Lige šampiona i dolazi sa svojim Pari Sen Žermenom, dok je na istom mjestu prije punih 15 godina - osvojio svoju najdražu medalju u karijeri. A ima ih ihahaj...

Bio je to na Svjetskom prvenstvu 2009. u Zagrebu kada je Francuska u finalu srušila Hrvatsku (24:19), kada je uz njega bila majka iz Niša i bodrila ga sve vrijeme. Pamtimo već kako je Karabatić "pecnuo" Hrvate zbog te pobjede u programu uživo, dok nije mogao da se suzdrži da ne podsjeti na taj bolni poraz u još jednom razgovoru za Javni servis (HRT). Na konstataciju da ima "svakakve" uspomene iz "Arene" u Zagrebu, Karabatić se samo osmijehnuo.

"Da, imam dosta uspomena iz Arene u Zagrebu", kazao je nasmijani Nikola Karabatić evocirajući uspomene na događaj koji je možda bio i najveća prekretnica njegove karijere: "Najveća uspomena je naravno iz 2009. kad smo osvojili Svjetsko prvenstvo ovdje. To mi je jedna od najomiljenijih utakmica koje sam odigrao, tata i mama su bili u publici, dobili smo, a to mi je bila prva titula svjetskog prvaka. Poslije sam još igrao s reprezentacijom, sa Pari Sen Žermenom isto, došao sam i s Barselonom ovdje. Dosta sam utakmica doživio ovdje, neke dosta lijepe."

Izvor: Sanjin Strukic / Pixel Media / Profimedia

Karabatić za sebe kaže da je "i Srbin i Hrvat" i da mu je zbog toga teško kada mora da igra protiv tih reprezentacija, pošto je majka iz Niša, dok je otac Hrvat. U njemu je ostao ipak "dio Balkana" i često će dolaziti na ove prostore kada završi karijeru, baš na kraju ove sezone.

"Plan mi je da odmorim, možda poslije Igara s porodicom odem u Trogir do porodice i prijatelja. Malo ću pauzirati, uživati, jer sam već 24 godine svaki treći dan na utakmici, tako da želim da se odmorim i vidjeću šta mi se sviđa poslije karijere. Imam nekoliko planova, s bratom kampovi za djecu, sa Parizom ću isto vidjeti kako dalje. Htio bih da iskoristim sve što sam naučio. Neću biti trener, to je sigurno. Napokon ću imati slobodnog vremena za sebe i porodicu", dodao je Karabatić.

U svojoj prebogatoj karijeri, koja je počela davne 2000. godine u Monpeljeu, Karabatić je osvojio tri Lige šampiona, pa zatim tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama, četiri zlata na svjetskim prvenstvima, četiri zlata na evropskim prvenstvima... I još desetine drugih odličja.

(HRT/MONDO/M.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC