• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cijeli Pariz stao zbog Srbina, a to nije Novak: Čak i Đoković došao da mu se pokloni, jer je on najveći ikada!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Otišao je veliki. Ne, otišao je najveći - Nikola Karabatić!

 Nikola Karabatić oprostio se od PSŽ-a Izvor: Profimedia/IMAGO

Najveći ikada je završio nevjerovatnu karijeru! U petak uveče je u odavno rasprodatom "Akor areni" pred više od 15.000 navijača Nikola Karabatić završio sa klupskim rukometom. On će odigrati još Olimpijske igre u Parizu u dresu Francuske i oprostiće se od sporta. 

Na tom meču prisustvovao je i drugi Srbin koji je najveći ikada, a to je Novak Đoković! On je ostavio po strani svoje obaveze u vezi sa Rolan Garosom kako bi prisustvovao oproštaju velikog Nikole od rukometa. I nije se pokajao, vidjeli smo ga kako pored terena aplaudira i pozdravlja se sa srednjim bekom Pariza. 

Na terenu je zajedno sa Nikolom bio i njegov mlađi brat pivotmen Luka Karabatić, koji će takođe igrati na Olimpijskim igrama za Francusku. Naravno PSŽ je pobijedio 39:36 protiv Aiksa i na kraju uzeo titulu sa samo bodom prednosti u odnosu na Nant. Imali su 55 bodova u odnosu na 54 Nanta koji je ipak osvojio kup.

Pogledajte kako je izgledao Karabatićev oproštaj:

Svi koji nešto znače u Parizu stigli su na ovaj meč, da isprate najvećeg sportistu koga je Francuska ikada imala. Nikola, inače rođen 11. aprila 1984. godine u Nišu, od oca koji je u Železničaru tada igrao rukomet, počeo je da nastupa u Monpeljeu, zatim je prešao u Kil pa u Barselonu i završio je karijeru u Pari Sen Žermenu. Teško je pobrojati njegove trofeje, kako u klupskom, tako i u reprezentativnom rukometu, a posljednja dva želi da budu prvenstvo Francuske koje je upravo osvojio i zlato na Olimpijskim igrama. Na OI već ima dva zlata, a sada je u pohodu na treće.

Nedavno je i u Ligi šampiona napravljen ispraćaj Karabatiću, mada ne onakav kakav je on htio. Želio je da sa Pari Sen Žermenom osvoji ovaj trofej, ali kao ni u fudbalu ni u rukometu se to PSŽ-u i pored neograničenog budžeta nikako ne da. Ipak, kada je odigrao posljednje kolo grupne faze protv Zagreba u tamošnoj Areni, dobio je nevjerovatan aplauz i ispraćaj.

(MONDO, N. L.)

BONUS VIDEO:

Pročitajte i ovo:

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mislav

Ako je po majci isključivo onda je Srbin( automatski Nole nije). Ako je po ocu onda nije.. ipak

Đole

Pa on baš i nije Srbin.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC