ULIČNA TRKA

U subotu šesta "Ulična trka Modriča": Prijavljeno više od 500 takmičara

Autor Bojan Jakovljević

Atletsko-rekreativni klub Modriča organizuje uličnu trku u svom gradu, na kojoj će učestvovati takmičari iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Italije i Rusije.

Izvor: MONDO/ARK Modriča

U subotu, 29. juna, u organizaciji UG Atletsko-rekreativni klub Modriča biće organizovana šesta "Ulična trka Modriča".

Trka će biti održana na pet i deset kilometara, a prijavljeno je oko 300 takmičara iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Italije i Rusije. Start trke je u 19 časova na Trgu dr Milan Jelić. Po završetku trke i proglašenja pobjednika, za sve učesnike i gledaoce povodom Dana opštine, Turistička organizacija Modriča i Opština Modriča obezbijedile su poklon koncert benda "Groove Street".

Uvod u seniorske trke čine dječije trke u sedam uzrasnih kategorija, na koje je prijavljeno više od 250 učesnika. Prijave za djecu su besplatne, a za sve učesnike obezbijeđene su učesničke medalje, pokloni i jednodnevna ulaznica za gradski bazen.

"Veoma smo ponosni što Ulična trka Modriča iz godine u godinu raste, posebno nas raduje što se veliki broj učesnika svake godine u svoj trkački kalendar obavezno stavlja trku u Modriči. Pored toga pozitivna činjenica je da veliki broj Modričana iskazuje želju da učestvuje u ovom događaju. Ovom prilikom zahvaljujemo se opštinama Modriča i Vukosavlje koje su podržali trku, kao i svim sponozorima koji su iskazali spremnost da pomognu realizaciju jednog ovakvog događaja koji se realizuje u sklopu obilježavanja Dana opštine Modriča", ističe organizator trke Danilo Vasiljević, predsjednik ARK Modriča.

Ove godine trka će biti organizovana u čast sedam decenija Rafinerije ulja Modriča.

"Ove godine obilježava se i 70 godina Rafinerije ulja Modriča, fabrike koja predstavlja sinonim za naš grad, u tu čast trka na deset kilometara nosi naziv '70 godina Rafinerije ulja Modriča 10K'. Drago nam je što svojim radom i zalaganjem polako postajemo priča po kojoj je Modriča prepoznatljiva", dodao je Vasiljević.

(MONDO)