• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završena peta "Ulična trka Modriča": Učestvovalo oko 500 takmičara

Autor Haris Krhalić

Najbrži na deset kilometara bio je Uroš Gutić iz Nevesinja sa vremenom 33:03. Drugo mjesto pripalo je Srđanu Samardžiću sa petnaest sekundi sporijim vremenom, dok je treći bio Žarko Jovanović.

 DSC_0740.JPG Izvor: Promo/ARK Modriča

U Modriči je u subotu (24. 06), održana peta "Ulična trka Modriča" na kojoj je učestvovalo oko 500 takmičara u seniorskoj konkurenciji na dionicama od pet i deset kilometara te na "Tropic" dječijim trkama.

Najbrži na deset kilometara bio je Uroš Gutić iz Nevesinja sa vremenom 33:03. Drugo mjesto pripalo je Srđanu Samardžiću sa petnaest sekundi sporijim vremenom.

Na trećoj poziciji završio je domaći trkač Žarko Jovanović koji je dionicu od deset kilometara istrčao za 33 minute i 56 sekundi.

U ženskoj konkurenciji, na deset kilometara, najbrža je bila Lusija Kimani s vremenom od 41 minute i 37 sekundi. Inače, ovo je treća pobjeda u Modriči za proslavljenu atletičarku. Druga je bila osamnaestogodišnja Magdalena Katana iz AK "Prnjavor" sa rezultatom 42:05, treće mjesto zauzela je Edina Harbinja iz Sarajeva sa 43:56.

U duplo kraćoj dionici u muškoj konkurenciji slavio je Đorđe Cerić iz Broda (17:29), drugi je bio Davor Vidović iz AK Marathon Brčko (18:00), a treći je bio Jasmin Ališić iz AK Sana iz Sanskog Mosta sa rezultatom (19:22).

U ženskoj konkurenciji prva je bila prošlogodišnja pobjednica petnaestogodišnja Jovana Radulović iz AK Prnjavor sa rezultatom 21:29, drugo i treće mjesto zauzele su trkačice iz Banja Luka Running Cluba, druga je bila Kristina Podvorac sa rezultatom 22:55, a treće odlična Sanda Skenderija sa vremenom 23:16.

Prije glavnog događaja odražane su "Tropic" dječije trke, na kojima je učestvovalo više od 250 mališana koji su trčali u sedam uzrasnih kategorija.

Ovogodišnje izdanje trke premašillo je sva očekivanja sa značajno većim brojem učesnika nego prethodne godine. Posebno smo ponosni na Tropic dječije trke i program za djecu, gdje smo podijelili više od 250 medalja. Broj mališana je mnogo veći nego prethodne godine, žao nam je što nismo bili u tehničkoj mogućnosti da primimo još više takmičara“, rekao je predsjednik Atletsko rekreativnog kluba Modriča, Danilo Vasiljević koji se zahvalio opštini Modriča i svima koji su učestvovali u organizaciji trke.

Zahvaljujemo se opštini Modriča i svim donatorima, volontertima i učesnicima na podršci, što smo zajednički pokazali da je Modriča pravi grad sporta. Nadamo se da ćemo naredne godine dodatno unaprijediti trku i obogoatiti novim sadržajima na našu zajedničku radost“.

Na trci su učestvovali takmičari iz BiH, Srbije, Hrvatske, Češke i Rusije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC