• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Modriči počela reli trka "Duga Njiva 2023"

Autor Haris Krhalić

Na reliju učestvuje 40 vozača.

 modriča reli Izvor: Srna

U Modriči je počeo drugi auto-reli "Duga njiva 2023" koji povodom Vidovdana, Dana opštine Modriča, organizuju Auto-moto savez (AMS) Republike Srpske i Auto-moto društvo (AMD) Modriča.

Direktor AMD Modriča Jovan Kovačević rekao je da će reli biti realizovan u dvije faze, provjerom spretnosti vozača na poligonu Fudbalskog stadiona "Doktor Milan Jelić" i reli-vožnjom od Modriče do Duge Njive na Trebavi, gdje će biti proglašenje pobjednika.

"Na reliju učestvuje 40 vozača, koji će se takmičiti u tri klase automobila, do 1.300 kubika, od 1.300 do 1.800 i više od 1.800 kubika", izjavio je Srni Kovačević.

On je naveo da je reli preventivno-bezbjedonosnog karaktera i da učestvuju vozači amateri vozilima koja nemaju specijalne dodatke.

Kovačević je rekao da je najstarije vozilo i atrakcija na reliju, "fijat 750", koji je od 1984. godine korišten kao vozilo milicije u bivšoj Jugoslaviji, a danas pripada Javnom preduzeću "Putevi Republike Srpske".

Inženjer saobraćaja u tom preduzeću Dragana Nenadić iz Gradiške rekla je da je automobil u odličnom stanju i da učestvuje u svim relijima i vožnjama kojima se promoviše bezbjednost saobraćaja.

Generalni sekretar AMS Republike Srpske Zoran Stevanović rekao je da Savez sa 48 organizaiconih jeidnica učestvuju u manfestaicjama čiji je cilj povećanje bezbjednosti u saobraćaju.

"Reli je preventivnog karaktera i u sklopu je svečanosti kojom Modriča obilježava Dan opštine, Vidovdan", dodao je Stevanović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC