• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Modričani obilježili Dan Republike: Ni velika hladnoća nije ih spriječila da proslave 32. rođendan Republike Srpske FOTO

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Modriča za zdraviju Srpsku - najhrabriji trčali 32 kilometara za 32 godine Republike Srpske.

 ARK Modriča obilježio Dan Republike Srpske trčali 32 kilometra za rođendan Izvor: Promo/ARK Modriča/Tihana Stjepanović

Članovi UG Atletsko-rekreativnog kluba Modriča po sedmi put obilježili su Dan Republike Srpske kroz sportsku aktivnost "Modriča za zdraviju Srpsku: 32 kilometra za 32 godine Republike", gdje je dvadeset članova i gostiju iz drugih opština trčalo onoliko kilometara koliko godina proslavlja naša domovina Republika Srpska.

Start trke bio je u osam časova po veoma hlanom vremenu i temperaturi od -6 stepeni Celzijusa. Кao i ranijih godina, trka nije imala takmičarski karakter i svi učesnici su trčali u grupi, a na kraju su svi učesnici dobili medalje kao uspomene na učešće na ovom događaju. Po završetku trke, učesnici su prisustvovali parastosu kod spomenika Borcima za slobodu i na taj načan odali počast stvaraocima Republike Srpske.

Pročitajte i ovo

"Srećni što smo i ove godine nastavili našu, već tradicionalnu aktivnost obilježavanja Dana Republike, iako izazov svake godine postaje sve zahtjevniji, s obzirom da smo počeli ovu aktivnost trčeći 26 kilometara, a danas je ta dužina postala mnogo zahtjevnija i potrebno je odvojiti nekoliko mjeseci za postizanje potrebne fizičke spreme", poručili su organizatori ispred UG Atletsko rekreativnog kluba Modriča.

Među učesnicima današnje revijalne trke bio je i Žarko Jovanović, koji je nedavno u razgovoru za MONDO opisao kako je trčati na temperaturi ispod nule.

U odnosu na prethodne godine, kada se većinom trčalo u temperaturnom "plusu", snijeg i hladnoća koji su nas proteklih dana podsjetili da je ipak u toku zima predstavljali su veliki izazov za trkače u Modriči.

"Danas je posebno bila otežavajuća okolnost veliki temperaturni minus, ali je ipak nadvladala ljubav prema našoj domovini. Na današnji veoma značajan datum želimo da pošaljemo snažnu poruku da fizičko zdravlje predstavlja temelj svakog čovjeka, koji zajedno mogu da stvaraju snažnu i jaku domovinu koja će postizati bolje rezultate“, rekao je predsjednik ARK Modriča Danilo Vasiljević.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC