Ostali sportovi

Čula da opet ima rak i odmah pozvala najveću rivalku: Ratovale decenijama, pa zajedno pobijedile u bolnici!

Autor Dragan Šutvić

Martina Navratilova je pobijedila rak, a pomogla joj je najveća rivalka Kris Evert.

Izvor: YouTube/ Piers Morgan Uncensored/printscreen

Počeo je US Open, a kada krenu grend slemovi mnoge legende se pojave na televizijama kao stručni konsultanti, Na ovom US Openu će mečeve između ostalog komentarisati i Martina Navratilova, jedna od najboljih teniserki svih vremena. Čehinja je US Open osvajala četiri puta u singlu i čak devet puta u dublu, a sada je u emotivnom intervjuu za "Skaj" otkrila kako je dva puta pobijedila kancer!

Čehinja koja je 332 nedjelje provela na vrhu WTA liste otkrila je da su sada njeni nalazi "čisti", nakon što je u martu 2023. objavljeno da ima kancer dojke. Ipak on se poslije terapije povlači, a Navratilova je tokom karijere više puta imala borbu sa ovom teškom bolešću.

"Sada sam sjajno, hvala na pitanju. Jako je lijepo biti ovdje, osjećam se mnogo bolje ove nego prošle godine, tako da sam u akciji. Stigla sam prije nekoliko sati, odradila sam godišnje provere i sve je čisto. Zato sam osjetila veliko olakšanje juče", iskrena je bila Navratilova. 

NAJVEĆA RIVALKA JE SPASILA!

Izvor: Profimedia

Njena najveća rivalka iz igračkih dana Kris Evert se izliječila od raka materice 2022. godine, a upravo joj je ona preporučila ljekara koji joj je pomogao da sada ozdravi. O tome je Navratilova naširoko pričala u intervjuu Pirsu Morganu.

"Isto mjesto, isti ljudi. Neke od istih sestara su nam davale lijekove. Neku drugu hemoterapiju, ali na istom mjestu. Zvonile smo na vrata istog pakla i pomislila sam: 'Ovo je takmičenje koje zaista ne želimo!' Ali moram da kažem da je Kris bila prava zvijezda. Toliko me je podržavala kroz ovo, kao i ja nju prije godinu dana. Nisam tada znala da će mi uzvratiti. Bila je sjajna", otkrila je ona. 

Navratilova je govorila i o tome kakav je proces terapije i ozdravljenja bio, koliko joj je zapravo bilo teško i kako se borila sa ogromnim promjenama na tijelu. Nije mogla da jede, izgubila je veliki broj kilograma, gubila je kosu... Pomoglo joj je to što je bila motivisana i spremna za veliku borbu. Mada, nadala se da će biti makar malo lakše. 

"Morate da budete motivisani kao za mene, tako da je moje šampionsko iskustvo tu došlo prilično zgodno. Znala sam da će biti teško, ali nisam shvatala da će biti baš toliko teško. Ja volim da jedem i to mi je bilo najteže, Izgubila sam 7 kilograma ne zato što sam htjela nego zato što nisam mogla da unesem dovoljno hrane u tijelo. Radijacija, efekti terapije na usta i grlo bili su veliki, nisam mogla ni da zijevnem. Kris mi je dala jednu malu ogrlicu i nosila sam je neko vrijeme, prije nego što sam je promijenila. Kada se Kris razboljela ponovo sam je stavila i rekla: 'Neću je skinuti dok ne ozdravi.' Tako da je nikada nisam skinula. Ipak morala sam da je skinem kada su mi stavljali masku na lice zbog radijacije, ali sada je ponovo tu", ispričala je Martina Navratilova.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!