Ostali sportovi

"Vidim neka poznata lica u Janikovom timu": Đoković se usred govora okrenuo ka bivšim trenerima

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković pričao je i o timu Janika Sinera u kom su dvojica njegovih bivših trenera.

Izvor: Printscreen/Sport klub

Novak Đoković nije uspio da podigne pobjednički pehar u Šangaju pošto je u finalu turnira izgubio od Janika Sinera. Po završetku meča je napravio šou. Obratio se Rodžeru Federeru i Karlosu Alkarazu, pričao je na kineskom, a imao je zanimljivu poruku i za stručni štab italijanskog igrača.

"Pozdrav svima, hvala vam", rekao je Novak na kineskom i dobio velike aplauze i ovacije sa tribina zbog tog poteza. Onda je prešao na engleski.

"Prvo želim izrazim zahvalnost zbog podrške od kineskih navijača koji su nevjerovatni, među najstrastvenijim na svijetu. Čekaju nas ispred hotela svakog dana, mnogo poklona, mnogo ljubavi, divna podrška. Zadovoljstvo je biti u Šangaju ponovo, imao sam ovdje mnogo uspjeha u karijeri, nisam igrao pet godina i srećan sam što sam se vratio. Igrao sam dobar tenis."

Onda je pogledao ka Sineru koji je stajao pored njega na podijumu.

"Čestitam Janiku, bio je predobar, prebrz i prejak. Imao si izuzetnu godinu i zaslužio si ovo."

Uslijedio je pogled ka tribinama, ka loži u kojoj je tim Janika Sinera i u kom su sjedila dvojica bivših Novakovih trenera Marko Paniki i Ulises Badio. 

"Čestitam Janikovom timu, svaka čast momci, tamo su neka meni poznata lica. Sjajan tim i drago mi je što radite dobar posao", izgovorio je Đoković i dobio pozdrave i gestikulacije od njih dvojice.

Za kraj se obratio svojoj loži.

"Moj tim nije u velikom broju, hvala Karlosu i Klaudiju što ste ovdje, hvala vam na podršci. I na kraju, želim da se zahvalim organizatorima. Ovo je istorijski jedan od najboljih turnira iz Masters serije. Hvala vam što činite da se osjetimo posebnim. Hvala svima", zaključio je Đoković.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!