• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković ne pamti kad su ga ovako potcijenili!

Autor Dragan Šutvić

Nezapamćene kvote za meč Novaka Đokovića i Janika Sinera u finalu mastersa u Šangaju.

 Đoković autsajder protiv Sinera u Šangaju  Izvor: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Novak Đoković danas od 10.30 igra za svoju stotu titulu u karijeri i to protiv najboljeg na svijetu - Janika Sinera. I dok je Noletu ovo tek treće finale ove godine, gubio je finale Vimbldona i slavio u najvažnijem na Olimpijskim igrama, sa druge strane Italijanu je ovo prilika da dođe do sedme titule u svojoj najboljoj sezoni u karijeri.

Nevjerovatno igra Siner, dobio je 64 od ukupno 70 duela, međutim tri poraza od Alkaraza - i činjenica da nijednom nije igrao sa Noletom - dovode do toga da ne može da se kaže da je sve bilo perfektno. Imaće priliku da "skine zvjezdicu" ako pobijedi Đokovića, a čini se da su u to duboko uvjerene i kladionice.

Ne pamti se kada je Nole bio takav autsajder u finalu, eventualno na početku karijere, ili kada je igrao na Rolan Garosu protiv Rafaela Nadala... Međutim, druga bi priča trebalo da bude kada se igra na betonu ili ne?

Svjetske kladionice na pobedu Janika Sinera daju kvotu oko 1.45 do 1.55, što dovoljno govori koliko su uvjereni u pobedu Italijana, dok će oni koji se klade na Đokovića moći da zarade mnogo više - ako ulože naravno. Tako svjetske kladionice daju kvotu od 2.70 do 2.85 na Novaka. Prosto nevjerovatno.

Upravo bi ova uloga autsajdera mogla da odgovara Đokoviću u finalu u kome igra sasvim rasterećeno, bez pritiska, pošto je prije svega u Šangaj došao da uživa i ponovo oseti iskustvo igranja u Kini gdje je uvijek imao veliku podršku. S obzirom da nije igrao još od Olimpijskih igara u Parizu, jasno je da je finale u Šangaju više nego odličan uspjeh, ali isto tako neće tek tako propustiti priliku da "kada je već pred titulom" - ne pokuša da je osvoji.

Jedini problem pravi povreda koljena koja ga je malo usporila u drugom setu meča polufinala protiv Tejlora Frica, kada je uspio da "stisne zube" i završi sve na vrijeme.

"Uvijek mnogo izvuče iz mene, ovakve bitke, pogotovo pred kraj turnira u ovoj fazi moje karijere. Ovakve borbe uzimaju mnogo energije, ali daju samopouzdanja. Moram da se oporavim jer imam tu i tamo neke probleme fizičke prirode na terenu. On od grend slema igra jako dobro na ovoj podlozi, servira sjajno i zato nisam želio da idem u treći set. Jako mi je drago da sam završio sve u dva (…). Okrećem se duelu protiv Sinera koji igra sjajan tenis i sigurno je favorit", zaključio je Nole.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC