EHF Evropski kup

Putuj Evropo, nemoj više čekati na Borac m:tel! Slovenački Jeruzalem Ormož deklasirao Banjalučane! (FOTO)

Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Borca m:tel doživjeli su debakl u revanšu drugog kola EHF Evropskog kupa u slovenačkom Ormožu i završili učešće u Evropi!

Izvor: MONDO

Kraj evropske priče za Borac m:tel!

Iako su crveno-plavi u Banjaluci ostvarili pobjedu od šest golova razlike u prvoj utakmici drugog kola EHF Evropskog kupa i sa dosta optimizma otputovali na revanš utakmicu u Sloveniju, doživjeli su pravi potop u Ormožu.

JERUZALEM ORMOŽ - BORAC 33:19 (18:9)

Već nakon prvog dijela vidjele su se naznake eliminacije izabranika Irfana Smajlagića iz evropskog takmičenja nakon što su Slovenci ne samo anulirali prednost crveno-plavih iz "Borika" već i stekli tri pogotka viška, da bi u nastavku nošeni frenetičnim navijanjem zaigrali kao u transu i prošli u narednu rundu.

No krenimo redom...

Osim u uvodu meča kada se vodila izjednačena borba (4:4), domaći rukometaši su potom za 10 minuta serijom od 7:0 (11:4) napravili ključnu razliku, koju su u finišu prvog dijela dodatno uvećali na devet golova viška (18:9).

U drugom dijelu su slovenački rukometaši nastavili da igraju kao u transu!

Već poslije desetak minuta su stigli do "plus 13" (24:11) i već tada je bilo jasno da će Banjalučanima za opstanak u Evropi biti neophodno čudo u preostalom dijelu utakmice posebno jer su "razbranili" i golmana Filipa Ranfla, koji je u tim trenucima bio nesavladiv.

Sredinom drugog dijela, Jeruzalem je rutinski održavao dvocifrenu prednost, a jedini koji je u banjalučkom taboru bio svijetla tačka bio je Nedim Hadžić, čiji pogoci su koliko-toliko održavali nadu u preokret.

Borac m:tel je u posljednjih 10 minuta meča ušao sa zaostatkom od 12 golova, s obzirom da je malo šta polazilo za rukom Banjalučanima u napadu, a "duvalo" je u odbrani, bilo je jasno da će evropski put za izabranike Irfana Smajlagića u subotu uveče biti završen.

Najefikasniji kod Slovenaca bili su Jure Lukman i Tadej Sok sa po osam golova, Filip Jerenec je zabilježio dva manje, dok je u crveno-plavom taboru jedini raspoložen bio Nedim Hadžić sa 10 pogodaka. Drugi najbolji strijelac za banjalučki tim bio je Nikša Petrović sa tri gola...

Kad su u pitanju golmani, slovenački čuvar mreže Filip Ranfl je sakupio 14 odbrana, dok su Nebojša Grahovac i Ahmed Čabaravdić zajedno zabilježili ukupno pet uspješnih intervencija.

(MONDO)