• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel dodao gas i ostvario siguran trijumf: Banjalučani sa "plus šest" putuju u Sloveniju

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sjajnom igrom Banjalučani došli do velike pobjede u prvom meču drugog kola EHF Evropskog kupa protiv slovenačke ekipe Jeruzalem Ormož.

 Nedim Hadžić Izvor: Promo/RK Borac m:tel

Borac m:tel u Sloveniju nosi šest golova prednosti!

"Crveno-plavi" slavili su u svom "Boriku" protiv Jeruzalen Ormoža 26:20 (11:10) u prvom meču drugog kola EHF Evropskog kupa, pa revanš susret za šest dana dočekuju sa lijepom zalihom.

Furiozno je Borac m:tel ušao u meč, ne dozvolivši rivalu da u prvih nešto manje od šest minuta postigne gol. Istovremeno, "crveno-plavi" tri puta su tresli mrežu rivala, prvo Hadžić, zatim Krivokapić i na kraju Petrović, za brzih 3:0. Grahovac je zaustavio nekoliko šuteva gostiju, koji su prvi gol postigli tek na isteku petog minuta preko Soka.

Uslijedila je bolja igra slovenačkog tima i ekspresno izjednačenje na 3:3 (sve postigao Sok), a zatim i vođstvo 3:4 preko Lukmana. Sada je domaćin bio u seriji "crnih minuta" bez postignutog gola jer poslije uvodnih 3:0 nakon četiri i po minuta igre, više od deset minuta nije bilo gola Borca m:tel, pa je Irfan Smajlagić morao da traži trajm-aut.

Tek u 16. minutu vidjeli smo novi gol Banjalučana, kada je Hadžić bio precizan sa sedam metara za novo izjednačenje - 4:4.

Todorović je zatim realizovao kontranapad za 5:4, da bi se nakon njega u strijelce upisao i Bubić. Ponovo su gosti brzo uspjeli da se vrate (6:6). Veliku glupost napravio je Nikša Trivunović u 25. minutu, kada je udario protivnika po licu i zaradio crveni karton. Do kraja prvog poluvremena praktično se igralo gol za gol, pa se na odmor otišlo s minimalnom prednošću domaćih 11:10.

Velike probleme Borcu stvarao je Tadej Sok, koji je u prvom poluvremenu postigao pet golova. U posljednjim trenucima prvog poluvremena Nedim Hadžić postigao je svoj treći gol na utakmici, za vođstvo svog tima nakon prvih poluvremena.

Izvor: Promo/RK Borac m:tel

Kako je završio prvo, Hadžić je počeo drugo poluvrijeme golom, za 12:10. I Grahovac je konačno zaustavio Soka, koji nije uspio da realizuje sedmerac, a onda je Krivokapić pogodio i vratio maksimalnu prednost od "plus tri".

STRIJELCI

Sjajni Hadžić meč je završio sa 10 golova, dok se u pobjedničkom timu istakao još Filip Krivokapić sa sedam. Tadej Sok kod Jeruzalem Ormoža bio je najefikasniji sa devet golova.

Održavali su Banjalučani to vođstvo, a onda su sredinom drugog poluvremena stigli i do pet golova prednosti - 20:15. Na 11 minuta prije kraja Slovenci su opasno zaprijetili i približili se na samo dva gola zaostatka (20:18), ali je Borac m:tel uspio da odbije ovaj napad prvo golom Đurđevića, a onda i Malivojevića, ne dozvolivši tako rivalu da ugrozi pobjedu.

Krivokapić je pogodio za 24:19 na nešto više od dva minuta do kraja i bilo je jasno da će Banjalučani slaviti u "Boriku", ali su željeli da sačuvaju što veću prednost pred revanš. Hadžić je nastavio briljantnu partiju i desetim golom zapečatio sudbinu rivala - 25:20. Promašili su gosti sedmerac u posljednjem minutu, kada je Sok pogodio okvir gola, a onda je Krivokapić pogodio za najveću prednost od šest golova (26:20) i popriličnu zalihu uoči drugog susreta u Sloveniji.

Revanš meč na programu je 26. oktobra od 18 časova.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC