• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Borac suočen sa izazovima koji prevazilaze teren!" Branković poručio: Od početka suđenja ostali smo bez podrške!

Autor Dragan Šutvić

Direktor RK Borac m:tel govorio je o trenutnoj situaciji u klubu.

 Vladimir Branković o situaciji u RK Borac  Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Pred rukometašima Borca m:tel mnogo je obaveza na terenu u narednom periodu.

Već sutra uveče (20.00) dočekuju Gračanicu u derbiju četvrtog kola Premijer lige BiH, a do kraja mjeseca će ukrstiti koplja i sa slovenačkim Jeruzalemom iz Ormoža u drugom kolu Evropskog kupa.

Prvi meč igra se 20. oktobra u Boriku, revanš u Sloveniji zakazan je za šest dana kasnije, ali klub predstojeće mečeve na ino-sceni dočekuje u tmurnom raspoloženju, što je istakao i direktor Vladimir Branković.

"Neću danas da pričam u vezi sa evropskim utakmicama, koje nam dolaze za 15-ak dana. Idemo stepenicu po stepenicu, sutra je Gračanica, nju da preprodimo, pa ćemo u ponedjeljak da pričamo o Evropi. Sve je, međutim, spalo na par ljudi u klubu. Ovo je novi poziv institucijama, navijačima, stanovnicima Banjaluke da se klub Borčevog renoma mora da se sačuva od udara. Sa njegovim imenom niko ne smije da se igra, to je naš klub, naš Borac!", rekao je Branković za naš portal, dodavši:

"Klub je suočen sa izazovima koji prevazilaze teren. Od početka suđenja za prostor u Srpskoj ulici, ostali smo bez podrške, izloženi raznim pritiscima, lažima, prijetnjama i dezinformacijama koje su osmišljene da nas oslabe. Iako su neki odlučili da nas napadaju, nećemo dozvoliti da nas to zbuni ili obeshrabri. Naprotiv, ovo nas čini jačima. Nisam direktor neke omladinske škole, nego sam direktor bivšeg evropskog šampiona, višestrukog prvaka Jugoslavije, višestrukog prvaka Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i tako ću se i ponašati, bez pardona prema onima koji ne cijene ovaj sportski dragulj koji imamo, nego bi ga oslabili ili ugušili kako bi neki tajkun umjesto 20 miliona imao 22 miliona, ili kao što bi naš narod rekao 'koljemo vola zbog kilograma mesa'", ističe Branković.

Kako kaže, RK Borac m:tel nije samo tim – već simbol i identitet.

"Svako od nas zna da je Borac sinonim za Banjaluku, da je to naše mjesto ponosa! Naš cilj je da damo sve od sebe, kako na terenu, tako i van njega i da na kraju znamo da smo dali sve od sebe. Cirkusantima koji lažu o meni i klubu, te preko posrednika šalju upozoorenja i prijetnje moram da poručim da se nećemo skloniti od istine niti se bojati da stanemo u odbranu onoga što su generacije stvarale."

Operativac banjalučkog kluba zahvalio se svima onima koji su u proteklom periodu pomogli i pomažu rad kluba

"Stalno pričamo o lošim potezima, spletkama i lažima, pa veoma malo prostora ostane za ljude koji su pomogli i koji danas pomažu, te hoću da iskoristim ovu priliku i da ih spomenem. Želim da se zahvalim pojedincima koji su se u trenucima najvećih izazova bili uz klub. Pored bivših članova Upravnog odbora i sponzora kluba, jedini koji su nam pružili podršku i pomoć u ovim teškim trenucima za naš klub su ministar Alen Šeranić, odbornik Marinko Umičević i tvornica obuće Bema i gradonačelnik Draško Stanivuković. Njima veliko hvala od čitavog kluba. Njihova spremnost da pomognu u najtežim trenucima nije bila samo riječ – bila je to konkretna akcija koja je spasila naš klub od gašenja. Takođe, ne želim da zaboravim naše dugogodišnjeg generalnog sponzora, kompaniju m:tel, sa kojim smo nedavno produžili saradnju. Njihova podrška već godinama je od suštinskog značaja za razvoj i napredak našeg kluba. Hvala i Elektroprivredi Republike Srpske koja nas podržava već drugu godinu."

Na kraju, Branković se dotakao i sinoćnjeg uspjeha fudbalera Borca u prvom kolu Konferencijske lige. Podsjetimo, igrači Mladena Žižovića su u premijernom meču ligaškog dijela trećeg evropskog takmičenja po jačini remizirali sa 12-13 puta skupljim Panatinaikosom (1:1).

"Živimo u vremenu kada se rezultati i uspjesi kluba ne ostvaruju samo vještinom igrača na terenu, već i podrškom dobijenom, ne samo od sponzora, nego i institucija. Čist primjer svega ovoga je FK Borac - gdje ima ulaganja, ima i rezultata. Čestitke našem Borcu na odličnoj partiji, gdje su dosta većem i skupljem protivniku parirali i osvojili zlatan bod, na ponos igračima, stručnom štabu i upravi našeg FK Borac", podvukao je Branković.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Cepelin

Ti nisi potreban RK BORAC ali tebi treba RK BORAC za licnu korist i promociju jer bez naseg BORCA ti si niko i nista!

Cepelin

Ti si takozvani direktore jedan obican manipulator koji je glavni krivac i najodgovrniji za stanje u klubu, srozao si ga na najnize grane u istoriji i trebace mnogo mnogo vremena i rada da se vrati na pravi put. A steta koju si napravio narocito ona nematerijalna je neprocjenjiva. I zato spasi naseg GIGANTA i odlaziii!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC