Ostali sportovi

Serena na ivici suza morala da prihvati realnost: Kraj već u 3. kolu!

Autor mondo.rs

Poslije meča, sedmostruka šampionka Australijan opena izjavila je da je ovaj poraz isključivo "na nju", iako se publika ne bi sa tim složila.

Izvor: Tanjug, Lee Jin-man/AP

Sedmostruka šampionka Australijan opena ove godine ispala je već u 3. kolu!

Rezultat dana u Melburnu zabilježila je omalena, hrabra i pokretljiva Kineskinja, koja je dva sata i 43 minuta "izluđivala" veliku Serenu, koja je više puta bila na ivici suza…

Poslije četiri neiskorišćene brejk lopte u trećem setu, od kojih su posljednje dvije bile meč lopte - peta je bila kobna za 38-godišnju Amerikanku: (8) Serena Vilijams - (27) Kijang Vang 4:6, 7:6 (7:2), 5:7.

Za razliku od sedmostruke šampionke, sedmostruki šampion nije imao baš nikakvih problema ovog petka, petog takmičarskog dana na "Ozi openu".

Izvor: Tanjug, Lee Jin-man/AP

Serena je sedmu titulu u Melburnu osvojila 2017. pobjedom protiv sestre Venus rezultatom 6:4, 6:4. Starija od sestara i sada već 40-godišnjakinja, ove sezone ispala je u 1. kolu.

Prošle godine, kao mama jednogodišnje Olimpije, najtrofejnija teniserka današnjice vratila se na "Ozi open" riješena da ponovi uspjehe iz 2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015. i 2017, ali je stigla samo do četvrtfinala i susreta sa (7) Karolinom Pliškovom - 4:6, 6:4, 5:7.

Ovog puta, vidno sporija i nervoznija, osvajačica 23 "mejdžora" pravila je neprepoznatljiv broj neiznuđenih grešaka sa osnovne linije, naročito u poznoj fazi meča kada je bilo evidentno da je ostala bez snage i koncentracije.

Na "press" konferenciji poslije jedne od najranijih eliminacija sa gren slem turnira u karijeri, Serena je hladnokrvno izjavila da je ovaj poraz bio samo do nje i da je to realnost, iako je publika u više navrata ovacijama častila deset godina mlađu Kineskinju za udarce koje je pronalazila iz defanzive.

Izvor: Tanjug, Lee Jin-man/AP

Vang će poslije prvog izgubljenog seta na turniru u osmini finala igrati sa Ons Žaber, 78. teniserkom svijeta.

Marokanka je nešto prije toga označila kraj velike WTA karijere i postala posljednja teniserka protiv koje je Karoline Voznijacki igrala - 7:5, 3:6, 7:5.

Dankinja poljskog porijekla i šampionka iz 2018. godine najavila je pred početak "Ozi opena" da će joj to biti posljednji turnir prije odlaska u penziju u 30. godini.

Poslije poraza u kom je imala nekoliko prilika da "produži karijeru" bar na nekoliko dana rekla je da će prvo otići na piće, a onda napraviti plan za dalje...

Serena Vilijams - Vang 1:2
Izvor: Youtube/ESPN