• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković udara teško kao malj: Ako servis bude radio, sve će biti lakše

Autor mondo.rs

Najbolji srpski igrač zadovoljan igrom i formom koju je prikazao u trećem kolu Australijan Opena. Nada se da će protiv Argentinca Dijega Švarcmana njegovo "najjače oružje" i dalje biti servis

 Novak Đoković udara teško kao malj: Ako servis bude radio, sve će biti lakše Izvor: Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

Novak Đoković uspešno je prebrodio i treći test na ovogodišnjem Australijan Openu. Ubedljivo je savladao Jošihita Nišioku bez izgubljenog seta - 6:3, 6:2, 6:2 i overio plasman u osminu finala.

Branilac trofeja u Melburnu istakao je da je i na ovom meču, kao i na prethodnom njegovo najjače oružje bio servis.

Možda će vas zanimati

"Ovo je definitivno bio jedan od mečeva u kojima sam najbolje servirao u poslednje vreme. Inspiracija mi je bio moj trener Goran Ivanišević", naveo je Đoković posle trijumfa.

Koliko je srpski as bio ubedljiv najbolje pokazuju podaci da je odservirao 17 asova, i da je na svoj servis izgubio samo osam poena, overivši 12. put u karijeri prolaz u drugu nedelju grend slema u Australiji.

"Postoji mnogo tehničkih detalja o kojima uvek možete da razgovarate, ali ponekad je manje više. Sve je u ritmu i ravnoteži... Za sada sve to veoma dobro funkcioniše", naveo je drugi teniser sveta, koji je u karijeri osvojio rekordnih sedam titula Australijan Opena.

Đoković - Nišioka 3:0
Izvor: Youtube/ATP Chanel

Đokovića za plasman u četvrtfinale očekuje daleko teži ispit, jer će mu rival biti Dijego Švarcman, 14. nosilac, koji je eliminisao Dušana Lajovića (6:2, 6:3, 7:6).

Novak protiv Argentinca ima stopostotan skor, tri pobede iz isto toliko odigranih mečeva, ali je svestan da će to biti duel na kojem će morati da igra na još višem nivou.

"On je jedan od najbržih igrača na Turu. Nadam se da će moj servis biti dobar kao što je bio protiv Nišioke, ili barem blizu, jer osećam da bih tada imao prilično dobre šanse. Moram biti strpljiv, ali i dalje agresivan".

Novak je protiv Švarcmana sva tri meča odigrao na velikim turnirima. Prvi na US Openu 2014, kada je ubedljivo slavio (3:0), tri godine kasnije sastali su se na Rolan Garosu (3:2), a prošle godine Đoković je slavio na mastersu u Rimu (2:1).

"Novak je veliki igrač, leganda našeg sporta. Trenutno samo razmišljam o tome da se oporavim i budem spreman za nedelju", poručio je Švarcman, kome je prolaz u osminu finala najbolji rezultat u Melburnu posle istog skora koji je ostvario 2018. godine.

Argentinac je na grend slemovima do sada najdalje prošao u četvrtfinale, 2017. na US Openu i 2018. na Rolan Garosu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC