• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak ide dalje, slijedi ozbiljan test: Japancu samo jedna brejk šansa!

Autor mondo.rs

Za razliku od Tatsume Ita, njegov zemljak Jošihito Nišioka stigao je u posljednjem gemu bar do šanse za brejk.

 Novak ide dalje, slijedi ozbiljan test: Japancu samo jedna brejk šansa! Izvor: Tanjug, Lee Jin-man/AP

Ne i više od toga u duelu sa aktuelnim šampionom, koji je poslije sat i 27 minuta nastavio pohod ka odbrani titule.

Tamo - u osmini finala Australijan opena - najboljeg srpskog sportistu očekuje ozbiljan test, daleko ozbiljniji od tri prethodna u Melburnu. Ovog petka ujutru na "Rod Lejver areni": (2) Novak Đoković - Jošihito Nišioka 6:3, 6:2, 6:2.

Za razliku od sedmostrukog prvaka, sedmostruka prvakinja neće po lijepom pamtiti ovaj peti takmičarski dan.

Možda će vas zanimati

Izvor: Tanjug, Lee Jin-man/AP

Nole u 2020. godini: 9-0

Najvažnija informacija sa ovog susreta mogla bi da glasi da je Đokovića ponovo odlično služio servis i da 16 asova u 13 servis gemova samo djelimično govori u prilog tome. Pored 40 vinera, 32-godišnjak iz Beograda osvojio je 93 odsto poena na pogođen prvi servis (43/46).

Ili, samo tri puta nije...

Izvor: ANDY WONG/AP, Tanjug

Ukoliko i četvrti put savlada Švarcmana, Đoković bi u četvrtfinalu mogao da se sastane pobjednikom meča (6) Stefanos Cicipas - (32) Miloš Raonić ili (9) Roberto Bautista Ahut - Marin Čilić.

Svjetski "Broj 2" mogao je da se bori za četvrtfinale protiv prijatelja i saigrača iz reprezentacije, ali je omaleni Argentinac otkazao taj susret i najavio novi težak test za prvog favorita na "Ozi openu": (14) Dijego Švarcman - (24) Dušan Lajović 6:2, 6:2, 7:6 (9:7).

Duel u kom su rivali nastupili u identičnoj opremi (OK, razlikovali su im se kačketi) trajao je dva sata i 16 minuta, a Duci je do "brejk bonace" u trećem setu imao samo tri brejk lopte, jednu iskorišćenu - nedovoljno za izjednačenje na 1:1 u setovima.

Poslije šest brejkova u prvih sedam gemova trećeg seta, odluka je "pala" u taj-brejku u kom je Lajović propustio tri set lopte. Kada ni treća nije bila sreća, pri rezultatu 6:7, Švarcman je osjetio nervozu sa druge strane mreže, osvojio naredna dva poena i iskoristio prvu meč loptu za prolaz u osminu finala.

Izvor: ANDY WONG/AP, Tanjug

Njemu je to i dalje najbolji u Melburnu, dok je u Parizu jednom i Njujorku dva puta stizao korak dalje - do četvrtfinala.

Đoković i Švarcman sastajali su se tri puta i srpski as nema poraz, ali ima dvije teško izvojevane pobjede, naročito onu sa Rolan Garosa iz 2017. kada je plesao na rubu eliminacije i uspio da preokrene duel u svoju korist uz mnogo uloženog truda - 5:7, 6:3, 3:6, 6:1, 6:1.

Novak nije lako izašao na kraj sa 170 centimetara visokim teniserom iz Buenos Ajresa ni prošle sezone kada su se sastali na Mastersu u Rimu. I tada je odlučivala "majstorica" - 6:3, 6:7 (2:7), 6:3.

Više o Novaku:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC