• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA Ol-star: Jokić izgubio trku sa zvezdama El-Eja, Dončić prvi bek Zapada!

Autor mondo.rs

Naš as moraće da sačeka odluke trenera i kancelarije lige, u kojoj ove sezone među bekovima dominira Dalasova senzacija Luka Dončić.

 NBA Ol-star: Jokić izgubio trku sa zvezdama El-Eja, Dončić prvi bek Zapada! Izvor: Guliver, Andy Lyons/Getty Images North America

Nikoli Jokiću izmaklo je mesto u Ol-star petorci, u kojoj se kao PRVI izbor sve tri anketirane strane - navijača, igrača i sportskih novinara - našao Luka Dončić!

NBA liga objavila je zanimljive rezultate glasanja za startne petorke na 69. medijskom spektaklu, zakazanom za 14, 15. i 16. februar u Čikagu, a oni su pokazali da trenutno ne postoji dilema oko toga ko je najbolji bek planete.

Možda će vas zanimati

Izvor: Guliver, Andy Lyons/Getty Images North America

Imena ostalih učesnika Ol-stara biće saopštena 6. februara, posle čega će uživo na televiziji Džejms i Adetokunbo birati svoje ekipe. Pre godinu dana u Severnoj Karolini u još jednoj utakmici bez trunke takmičarskog naboja više poena postigao je "Tim Džejms" - 178:164. Jokić je nastupao za "Tim Janis".

Košarkaška seznacija iz Dalas Meveriksa dobila je najviše glasova u sva tri izbora, a prema pravilima mesta u petorci bilo je samo za još jednog igrača sa spoljnih pozicija u paklenoj konkurenciji na Zapadu.

Prvi iza Dončića, takođe u sve tri kategorije, bio je Džejms Harden iz Hjuston Roketsa.

To znači da će pozive za mesta na klupi morati sa sačekaju zvezde poput Dejmijana Lilarda iz Portland Trejblejzersa, Rasela Vestbruka iz Hjustona, Donovana Mičela iz Jute Džez, Devina Bukera iz Finiks Sansa…

Ostale tri pozicije bile su rezervisane za krila i centre - skupa - što je na kraju koštalo Jokića mesta u petorci, jer... Više glasova od centra Denver Nagetsa dobio je tandem superstarova iz najpopularnije franšize u ligi i MVP finala iz prošle sezone.

Trio iz Los Anđelesa, Lebron Džejms i Entoni Dejvis iz Lejkersa, odnosno Kavaj Lenard iz Klipersa počeće utakmicu 16. februara u "Junajted centru" u kom će treću godinu zaredom izostati klutni sudar Istoka i Zapada.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Zapad: "Luka Medžik", "King", "Brada", "Obrva" i "Šaka"

Revija je ponovo koncipirana tako da će - kada bude određeno po 12 igrača iz obe konferencije - uslediti "draft" tokom kog će dvojica kapitena naizmenično birati članove svojih timova. I ove godine, kao što je to bio slučaj prethodne u Šarlotu, za kapitene su imenovani "King" Džejms i aktuelni MVP ligaškog dela, Janis Adetokunbo.

Lider Milvoki Baksa - poput Dončića i Džejmsa na Zapadu - bio je apsolutni pobednik u sve tri kategorije na suprotnoj obali, kada su "veliki" u pitanju.

Treći kod navijača, a drugi kod igrača i novinara završio je centar Filadelfije Seventisiksers, Džoel Embid. Unutrašnje pozicije na Istoku popunila je "četvorka" šampiona Toronto Reptorsa, Paskal Siakam, kojem je publika dala više glasova od Embida, dok je u anketama među košarkašima i sportskim novinarima završio kao treći i četvrti.

Novinari su kao trećeg uz Adetokunba i Embida videli beka Majami Hita, Džimija Batlera, koji se verovatno i sam pita kako je završio među "velikima".

Istok: "Grik Frik", "Proces", "Spajsi Pi", "Ajs" i "Kardijak"

Da li bi bio starter da je svrstan u konkurenciju sa bekovima? To nikada nećemo saznati, ali smo saznali da su Tre Jang iz Atlante Hoks i Kemba Voker iz Boston Seltiksa ove godine završili ispred konkurencije i "bukirali" karte za Čikago.

Za razliku od Zapada, gde nije postojala dilema oko toga ko je prvi, a ko drugi izbor na spoljnim pozicijama, na Istoku je bilo prilično "šareno".

Tako je Voker bio prvi izbor aktivnih NBA igrača i sportskih novinara, pa opet završio kao drugi ukupno, jer su ga navijači videli kao trećeg iza Janga i Kajrija Irvinga iz Bruklin Netsa.

Jangova srednja ocena (1,75) bila je bolja od Vokerove (2,0), bez obzira na to što je bio prvi izbor samo kod NBA fanova iz svih krajeva sveta. Poput Irvinga, odluke trenera i kancelarije lige moraće da sačekaju i veteran Derik Rouz iz Detroit Pistonsa i Kajl Lauri iz Toronto Reptorsa i Zak Lavin iz "domaćih" Čikago Bulsa, koji se - poput Batlera - verovatno zapitao otkud on među plejmejkerima i bekovima.

Ben Simons iz Filadelfije Seventisiksers završio je kao sedmi ukupno, iako su ga predstavnici medija svrstali na treće mesto iza Vokera i Janga.

REZULTATI

igrač / ekipa / glasovi navijača / glasovi košarkaša / glasovi novinara / srednja ocena

ZAPAD

krila i centri

1. Lebron Džejms / Lejkersi / 1 / 1 / 1 / 1,0
2. Entoni Dejvis / Lejkersi / 2 / 2 / 2 / 2,0
3. Kavaj Lenard / Klipersi / 3 / 3 / 3 / 3,0
***
4. Nikola Jokić / Nagetsi / 5 / 4 / 4 / 4,5
5. Pol Džordž / Klipersi / 4 / 5 / 7 / 5,0
6. Karmelo Entoni / Blejzersi / 6 / 7 / 8 / 6,8

bekovi

1. Luka Dončić / Meveriksi / 1 / 1 / 1 / 1,0
2. Džejms Harden / Roketsi / 2 / 2 / 2 / 2,0
***
3. Dejmijan Lilard / Blejzersi / 3 / 3 / 3 / 3,0
4. Rasel Vestbruk / Roketsi / 5 / 5 / 4 / 4,8
5. Donovan Mičel / Džez / 7 / 6 / 4 / 6,0
6. Devin Buker / Sansi / 8 / 4 / 4 / 6,0

*napomena: Vestbruk, Mičel i Buker dobili su isti broj glasova novinara

ISTOK

krila i centri

1. Janis Adetokunbo / Baksi / 1 / 1 / 1 / 1,0
2. Džoel Embid / Siksersi / 3 / 2 / 2 / 2,5
3. Paskal Siakam / Reptorsi / 2 / 3 / 4 / 2,8
***
4. Džimi Batler / Hit / 4 / 6 / 3 / 4,3
5. Džejson Tejtum / Seltiksi / 5 / 5 / 7 / 5,5
6. Bam Adebajo / Hit / 7 / 4 / 5 / 5,8

bekovi

1. Tre Jang / Hoksi / 1 / 3 / 2 / 1,8
2. Kemba Voker / Seltiksi / 3 / 1 / 1 / 2,0
***
3. Kajri Irving / Netsi / 2 / 6 / 6 / 4,0
4. Derik Rouz / Pistonsi / 4 / 7 / 6 / 5,3
5. Kajl Lauri / Reptorsi / 6 / 5 / 4 / 5,3
6. Zak Lavin / Bulsi / 5 / 7 / 6 / 5,8

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC