• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Serena na ivici suza morala da prihvati realnost: Kraj već u 3. kolu!

Autor mondo.rs

Poslije meča, sedmostruka šampionka Australijan opena izjavila je da je ovaj poraz isključivo "na nju", iako se publika ne bi sa tim složila.

 Serena na ivici suza morala da prihvati realnost: Kraj već u 3. kolu! Izvor: Tanjug, Lee Jin-man/AP

Sedmostruka šampionka Australijan opena ove godine ispala je već u 3. kolu!

Rezultat dana u Melburnu zabilježila je omalena, hrabra i pokretljiva Kineskinja, koja je dva sata i 43 minuta "izluđivala" veliku Serenu, koja je više puta bila na ivici suza…

Možda će vas zanimati

Poslije četiri neiskorišćene brejk lopte u trećem setu, od kojih su posljednje dvije bile meč lopte - peta je bila kobna za 38-godišnju Amerikanku: (8) Serena Vilijams - (27) Kijang Vang 4:6, 7:6 (7:2), 5:7.

Za razliku od sedmostruke šampionke, sedmostruki šampion nije imao baš nikakvih problema ovog petka, petog takmičarskog dana na "Ozi openu".

Izvor: Tanjug, Lee Jin-man/AP

Serena je sedmu titulu u Melburnu osvojila 2017. pobjedom protiv sestre Venus rezultatom 6:4, 6:4. Starija od sestara i sada već 40-godišnjakinja, ove sezone ispala je u 1. kolu.

Prošle godine, kao mama jednogodišnje Olimpije, najtrofejnija teniserka današnjice vratila se na "Ozi open" riješena da ponovi uspjehe iz 2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015. i 2017, ali je stigla samo do četvrtfinala i susreta sa (7) Karolinom Pliškovom - 4:6, 6:4, 5:7.

Ovog puta, vidno sporija i nervoznija, osvajačica 23 "mejdžora" pravila je neprepoznatljiv broj neiznuđenih grešaka sa osnovne linije, naročito u poznoj fazi meča kada je bilo evidentno da je ostala bez snage i koncentracije.

Na "press" konferenciji poslije jedne od najranijih eliminacija sa gren slem turnira u karijeri, Serena je hladnokrvno izjavila da je ovaj poraz bio samo do nje i da je to realnost, iako je publika u više navrata ovacijama častila deset godina mlađu Kineskinju za udarce koje je pronalazila iz defanzive.

Izvor: Tanjug, Lee Jin-man/AP

Vang će poslije prvog izgubljenog seta na turniru u osmini finala igrati sa Ons Žaber, 78. teniserkom svijeta.

Marokanka je nešto prije toga označila kraj velike WTA karijere i postala posljednja teniserka protiv koje je Karoline Voznijacki igrala - 7:5, 3:6, 7:5.

Dankinja poljskog porijekla i šampionka iz 2018. godine najavila je pred početak "Ozi opena" da će joj to biti posljednji turnir prije odlaska u penziju u 30. godini.

Poslije poraza u kom je imala nekoliko prilika da "produži karijeru" bar na nekoliko dana rekla je da će prvo otići na piće, a onda napraviti plan za dalje...

Serena Vilijams - Vang 1:2
Izvor: Youtube/ESPN

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC