Ostali sportovi

Izviđač za poluvrijeme postigao tri gola i prošao u polufinale Kupa BiH!?

Autor mondo.ba

Nesvakidašnja situacija dogodila se u Gračanici, gdje je ljubuški Izviđač uprkos porazu uspio da prođe na završni turnir u rukometnom Kupu Bosne i Hercegovine.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Poslije banjalučkog Borca m:tel, koji je deklasirao Slogu u revanšu četvrtfinala Kupa BiH u Banjaluci, poznati su i ostali učesnici Fajnal-fora u ovom takmičenju.

Ljubuški "skauti" su uspjeli da zahvaljujući pobjedi u prvom meču odu dalje iako su poraženi u Gračanici sa 22:15 (14:12). Posebno u oči upada da je Izviđač u drugih 30 minuta postigao samo tri gola i uprkos tome prošao na Fajnal-for.

Kod domaćih najbolji pojedinac utakmice bio je Omer Mehmedović sa devet postignutih golova, dok je u kod gostiju iz Ljubuškog prvo ime susreta bio Milan Vukšić, strijelac pet pogodaka.

Utakmicu u Gračanici obilježila je i opšta tuča igrača oba tima na terenu koja je prema navodima sarajevskih medija inicirana jednim grubljim startom gostujućeg igrača, a epilog cijelog incidenta bila su dva crvena kartona. 

Možda će vas zanimati

U završnici će biti i Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, koja je pred svojim navijačima nadoknadila sedam golova iz prvog duela u Maglaju. Maglaju za prolaz nije pomogla ni nova briljantna partija Benjamina Čičkušića i njegovih 13 golova, dok je domaću Slogu sa dva pogotka manje predvodio Goran Biljaka.

Međutim, nakon eliminacije, u Maglaju nisu bili zadovoljni suđenjem.

"Nećemo mnogo komentarisati sve što se dešavalo, međutim podnijećemo zvaničnu žalbu instancama Rukometnog saveza BiH. Žao nam je zbog naše publike što smo propustili priliku, ali tražićemo da se ako ništa ovo nikad ne ponovi niti jednoj ekipi u BiH", saopšteno je iz kluba.

Posljednji polufinalista je Sloboda, koja je i u revanšu bila bolja od bugojanske Iskre rezultatom 35:27, pa je s duplom pobjedom (prvi meč u Bugojnu dobila sa "plus četiri"), više nego zasluženo izborila nastup na završnom turniru. 

U ekipi Slobode Harun Đulić je postigao devet, a Emir Suhonjić šest golova, dok su u ekipi Iskre najefikasniji bili Semir Zvekić sa sedam i Mihajlo Stošljević sa pet pogodaka. Sjajno su branili domaći golmani Sidik Omerović sa 11 i Milenko Jelić sa tri odbrane manje.

Takođe, Tuzla je dosad jedina istakla kandidaturu za organizaciju "Fajnal-fora" ove sezone u Kupu BiH u kojem trofej brane Banjalučani.

KUP BiH, ČETVRTFINALE

Gračanica - Izviđač 22:15 (21:29)
Sloga GV/U - Maglaj 34:26 (22:29)
Sloboda - Iskra 35:27 (27:23)
Borac m:tel - Sloga 34:22 (27:26)

*Napomena: U zagradama su rezultati prvih četvrtfinalnih utakmica.