• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki gajio nadu dok se "igosi" nisu probudili: "+20" za finale Kupa BiH

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee prvi su finalisti Kupa BiH u tekućoj sezoni

 Kup BiH Igokea Široki 84 64 polufinale Izvor: FENA/Haris Dedović

Tim iz Aleksandrovca je po drugi put u samo tri dana bio više nego ubjedljiv u duelu sa Širokim Brijegom.

Nakon +16 (86:70) u zaostaloj utakmici 15. kola, ''igosi'' su večeras, u dvorani u Novom Sarajevu, rivala savladali još većom razlikom u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH:

IGOKEA – ŠIROKI 84:64

Možda će vas zanimati

Branilac trofeja u kup-takmičenju, koji je nakon skoro obezbijeđenog opstanka u ABA ligi sporazumno raksinuo ugovor sa Rašadom Vonom, djelovao je ''blijedo'' u prvom desetominutnom periodu.

Za nešto više od osam minuta igre u tom dijelu, tim Dragana Bajića je postigao samo osam poena, te je u tim trenucima bio udaljen devet koraka od trenutnog šampiona Bosne i Hercegovine.

''Igosi'' su, ipak, se probudili u drugom kvartalu.

Prve znake bolje igre Bajićevi igrači pokazali su u prvih 180 sekundi, te su serijom 8:2 prešli u kratkotrajno vođstvo (20:19). Široki je uzvratio na sličan način za 22:28 polovinom pomenute četvrtine i to je, faktički, bilo sve što je učesnik ABA 2 lige uspio da učini u ovom polufinalnom duelu.

Do odlaska na petnaestominutnu pauzu Igokea je kreirala seriju 16:5 za 38:33 nakon prvog poluvremena, a gdje je stao u drugoj, tim Igokee je nastavio u trećoj četvrtini.

Furiozno su krenuli ''igosi'' u nastavak, te u prva četiri minuta pretposljednje četvrtine postigli 11, a primili samo jedan poen, za +15 na semaforu (49:34), što im je, pokazalo se kasnije, omogućilo da taj dio igre, ali i posljednjih deset minuta, odrade rutinski za plasman u novo finale Kupa BiH.

U ekipi Igokee najefikasniji su sa 14 poena bili Đorđe Gagić i Jakov Mustapić, dok su se kod večeras formalnih gostiju izdvojila braća Drežnjak, Dario i Mateo, sa 18, odnosno 16 poena.

Šansu da osvoji šesti uzastopni trofej, odnosno sedmi u posljednjih osam izdanja Kupa BiH, Igokea će imati sutra, kada će sa početkom u 17 časova odmjeriti snage sa pobjednikom drugog večerašnjeg duela, u kojem se od 19.30 časova sastaju domaćin finalnog turnira, OKK Spars Realway, i osvajač Kupa Republike Srpske, trebinjski Leotar.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC