• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Požar (bar za sad) ugašen: Tuzlanke ne istupaju iz Premijer lige

Autor mondo.ba/Fena

Prema riječima predsjednika UO Milenka Tadića, zahvaljujući sponzorima i angažmanu prijatelja kluba, osigurano je oko 11.000 maraka što je dovoljno za prvih šest kola proljećnog dijela prvenstva.

 ŽRK Jedinstvo Tuzla ne istupa iz Premijer lige BiH Izvor: Christof Koepsel/Bongarts

Rukometašice tuzlanskog Jedinstva ipak će nastaviti takmičenje u Premijer ligi BiH, zaključeno je na večeras održanoj vanrednoj sjednici Skupštine ovog kolektiva, čime su opovrgnute najave da klubu prijeti gašenje.

Možda će vas zanimati

Prema riječima predsjednika UO Milenka Tadića, zahvaljujući sponzorima i angažmanu prijatelja kluba, osigurano je oko 11.000 maraka što je dovoljno za prvih šest kola proljećnog dijela prvenstva.

"Imamo najavu podrške još nekih kompanija i organizacija, tako da vjerujem da ćemo do sredine marta skupiti svih 25 000 maraka koliko je potrebno da završimo cijelu sezonu", naglasio je Tadić.

Jedinstvo je trenutno posljednje na tabeli Premijer lige BiH, a problem je što trenutno u trenažnom procesu ima svega 12 vrlo mladih igračica.

Stoga je zaključeno da se razgovara s nekim starijim rukometašicama, koje su završile igračku karijeru, da se reaktiviraju i iskustvom pomognu ekipi da okonča prvenstvo.

Najavljeno je da će izvještajno-izborna sjednica Skupštine biti održana u martu, kada će se kompletirati Upravni odbor i trasirati pravci daljeg razvoja Jedinstva, prevashodno koristeći igrački potencijal omladinskog pogona kluba koji je, kako je rekla trenerica Nermina Kušmić Jogunčić, iz nepoznatih razloga marginalizovan.

Rečeno je da klub nije u finansijskoj dubiozi, s obzirom na to da ukupni dugovi iznose oko 5.000 maraka, što je i za prilike u bosanskohercegovačkom sportu mala suma.

Upućen je poziv biznismenima i drugim za rad u klubu zainteresiranim osobama da se pridruže, te organizaciono i finansijski pomognu da najtrofejniji tuzlanski klub poslije rata nastavi s normalnim i uspješnim radom.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC