• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnički "sipao" trojke, Zvezda uzvratila snažno: 40 razlike, za polufinale

Autor mondo.rs

Iako je tim sa Crvenog krsta izazvao favorita, ekipa Dragana Šakote ubjedljivom pobjedom izborila plasman u polufinale Kupa. Igraće protiv boljeg iz meča Mega - Sloboda Užice.

 Crvena-zvezda-BKK-Radnicki Izvor: MONDO

Crvena zvezda je ubjedljivo započela učešće na Kupu Radivoja Koraća.

U prvoj utakmici turnira u niškoj dvorani "Čair", ekipa Dragana Šakote vidjela je perfektan početak autsajdera slavnog imena, a onda preuzela punu kontrolu utakmicom i mirno pobijedila:

Zvezda - BKK Radnički 107:67 (25:28, 35:14, 24:13, 23:12)

Naredni rival crveno-bijelih u subotu će biti pobjednik duela Mega - Sloboda Užice. Taj meč i očekivani duel protiv "jadranskog" rivala biće svakako ozbiljnijih test za Šakotin tim, koji je i večeras morao da zapne da bi došao u komfornu poziciju.

Ekipa iz beogradskog naselja Crveni krst, za koju igraju iskusni plejmejker Slobodan Dunđerski i krilni centar Uroš Lučić, počela je meč zaista furiozno i iznenađujuće povela 18:6. Tim najmlađeg trenera u Kupu, Gorana Vučkovića, ubacio je pet od prvih šest šuteva za tri poena, a jedna od njih bio je i preko pola terena.

I to o tablu!

Izvor: MONDO

Iako su "krstaši" pogađali trojke u većem dijelu meča (11/19), Zvezda je od druge četvrtine našla način kako da autsajderu zadaje udarce na koje ne može da odgovori.

Prvi je to uradio Kevin Panter, rezervista crveno-bijelih (večeras samo "plavih"), koji je pri dvocifrenom minusu ušao u igru i "vezao" 12 od svoja 23 poena.

U drugoj četvrtini, glavnu ulogu u Zvezdinoj igri preuzeo je Dejan Davidovac (13 p) i njegovih osam poena u nizu bili su dovoljni da favorit na poluvremenu ima mirnu prednost - 60:42.

Poslije pauze je koševe u seriji postizao Vladimir Štimac (16 p, 8 sk), a onda je Branko Lazić (7 p) takođe serijom dobrih poteza u napadu i odbrani najavio da će Šakotin tim ostvariti očekivano ubjedljivu pobjedu.

Iako se Radnički borio i do kraja pokušavao da ublaži poraz, za sve se ipak pitao evroligaš, koji će u petak imati dan za odmor i pripremu za naredni meč.

Program Kupa Koraća u četvrtak će biti nastavljen u 19.30 časova, kada na teren izađu Mega i Sloboda, a u petak će igrati Dinamik - FMP i Partizan - Borac Čačak.

Podsjetimo, ekipa Dragana Šakote zaigrala je danas u gradu u kojem je iskusni trener prije 33 godine napravio senzaciju i vodio KK IMT do trofeja.

Ovih dana u Nišu Zvezda će igrati u sastavu sa novim srpskim državljaninom Kevinom Panterom, sa ambicijom da deseti put u klupskoj istoriji osvoji nacionalni kup.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC