• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je kriv što Zukanovića nema u SAD?

Autor mondo.ba

Defanzivac Genta i reprezentacije Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović zbog problema sa američkom vizom neće moći da pomogne "zmajevima" u susretima protiv Obale Slonovače i Meksika.

Zbog čega profesionalni fudbaler, koji igra u Belgiji i koji je reprezentativac jedne zemlje, ne može da dobije vizu za SAD? Ili je u pitanju greška administracije Fudbalskog saveza BiH?

Sudeći po saopštenju iz Saveza, objavljenom na zvaničnom sajtu, FS BiH nikako nije kriv za cijeli "slučaj Zukanović".

''Kao što jer poznato, član naše ‘A’ reprezentacije Ervin Zukanović nije otputovao sa najboljom selekcijom na turneru u SAD jer do polaska nije dobio američku vizu.

U pojedinim medijima objavljene su informacije koje impliciraju da FS BiH snosi odgovornost za ovaj administrativni problem.

S tim u vezi, želimo informisati javnost da je FS BIH blagovremeno preduzeo sve potrebne aktivnosti kako bi Zukanović dobio vizu do 22. 05. 2014. godine. Nakon što smo obaviješteni da naš reprezentativac ne može dobiti vizu zbog dodatnih provjera, FS BiH je kontaktirao Ambasadu SAD i nadležne organe BiH, te je dobio informaciju da je postupak u toku i da zbog određenih propisanih procedura nije bilo mogućnosti da Zukanović dobije vizu prije putovanja reprezentacije u SAD.

FS BiH izražava žaljenje zbog toga, ali ne može biti odgovoran za navedene proceduralne poteškoće'', navodi se u saopštenju FS BiH.

Ko god da je kriv, selektor ''zmajeva'' Safet Sušić neće moći da računa na njegove usluge u odbrani, koja je prema mišljenju mnogih stručnjaka, najslabiji dio tima.

Srećom, samo na susretima protiv Obale Slonovače 30. maja u Sent Luisu i četiri dana kasnije protiv Meksika u Čikagu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC