• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umorni “zmajevi” trenirali u Sent Luisu

Autor mondo.ba

Poslije napornog puta iz Sarajeva do Sent Luisa koji je trajao gotovo 24 sata reprezentativci BiH odradili trening u SAD. Bičakčić i Lulić trenirali odvojeno, led na koljenu Miralema Pjanića…

 Umorni “zmajevi” trenirali u Sent Luisu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Zbog problema sa slijetanjem u Čikagu i nevremena, reprezentacija BiH stigla je u Indijanapolis sa nekoliko sati zakašnjenja, zbog čega je selektor Safet Sušić otkazao jutarnji trening.

Onaj poslijepodnevni u 18 časova po lokalnom i jedan čas iza ponoći po našem, održan je prema planu, a bio je nešto lakši zbog iscrpljujućeg puta u SAD.

Na treningu koji je bio zatvoren za javnosti, reprezentativci BiH su nakon trčanja i razgibavanja pretežno igrali popularne “ševe”, a Sušiću su izuzev izostalog Ervina Zukanovića, koji nije mogao da dobije vizu za SAD, na raspolaganju bili svi igrači.

Pomoćni trener Borče Sredojević prokomentariosao je neugodnosti tokom putovanja.

“Nije to bilo toliko strašno, ali nam je odgodilo dolazak za nekoliko sati, jer smo morali u Indijanapolisu sipati gorivo. Tek smo nakon četiri-pet pokušaja uspjeli sletjeti, ali smo, srećom, uspjeli prevesti opremu na vrijeme i na kraju doći do Sent Luisa”, rekao je Sredojević izvještaču “Avaza”.

On je dodao da, uprkos svemu, našim igračima nije pokvareno raspoloženje.

“Niko ne voli kada mu se u avionu dešavaju takve stvari, ali osim što smo izgubili mnogo vremena, zaista nije bilo nikakve drame”.

Nakon zajedničkog zagrijavanja, odvojeno od ekipe su radili Ermin Bičakčić i Senad Lulić čijim je treningom rukovodio Sredojević.

Miralem Pjanić završio je trening sa ledom na koljenu, ali čini se da je to bila samo mjera predostrožnosti, te da će sa fudbalerom Rome biti sve uredu već do sljedećeg treninga.

Zmajevi će i sutra ujutro po lokalnom vremenu, a popodne po našem, trenirati u kampusu sentluiškog Univerziteta, a navečer je planiran trening na Edvard Dom Džons stadionu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC