• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić zbog "jezika" otpisao Zukanovića!

Autor mondo.ba

Defanzivca Genta Ervina Zukanovića zbog izjave u medijima "precrtao" selektor "zmajeva" Safet Sušić!

Šok!

Odbrambeni fudbaler Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović zbog problema s vizom nije otputovao na američku turneju, a u petak je zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH objavio saopštenje u kojem se navodi da selektor "zmajeva" Safet Sušić neće računati na defanzivca Genta ni u Brazilu!

Kao razlog navode se izjave u medijima u kojima je Zukanović okrivio FS BiH za probleme sa američkom vizom.

Saopštenje Saveza prenosimo u cjelosti:

"Povodom izjave Ervina Zukanovića, objavljene u sredstvima informisanja, u kojoj je navedeno da je FS BiH odgovoran što nije dobio vizu za SAD, zbog čega se nije pridružio reprezentaciji na pripremama za Svjetsko prvenstvo, koje su u toku u Sent Luisu, a slijede u Čikagu, želimo javnost informisati o sljedećem:

FS BiH se blagovremeno obratio Ambasadi SAD za pribavljanje vize za Ervina Zukanovića, te je, uz dostavljanje potrebne propisane aplikacije, zakazan i intervju za 20. 05. 2014. godine, na kojem se Zukanović pojavio. Uz uobičajeno razumijevanje američke ambasade, očekivalo se brzo izdavanje vize, kao i za sve ostale reprezentativce, koji su pribavili američke vize u proteklih nekoliko godina (primjera radi, Asmir Avdukić je dobio vizu prije aktuelnog putovanja u SAD iako je aplicirao za vizu poslije Zukanovića).

Međutim, Zukanović nije dobio vizu do 27. 05. 2014. godine. Nakon saznanja da se pojavio određeni problem, FS BiH je kontaktirao nadležne osobe iz Ambasade SAD i Ministarstva inostranih poslova BiH, ali je dobio samo informaciju da viza nije izdata i da je postupak u toku, bez daljeg obrazloženja, kao i da bilo kakve dalje intervencije nisu svrsishodne i dozvoljene.

Shodno tome, evidentno je da FS BiH nije i ne može biti odgovoran za neizdavanje vize za Ervina Zukanovića, zbog čega njegove izjave smatra apsolutno neargumentovanim i nedobronamjernim.

Nakon što se saznalo za probleme oko izdavanja vize, selektor Safet Sušić je rekao da računa na Zukanovića i da će ga pozvati na Svjetsko prvenstvo u Brazil bez obzira da li će moći da putuje u SAD.

Međutim, poslije neosnovanih optužbi ovog igrača i pored njegovih neubjedljivih naknadnih izjava, te nakon konsultacija sa stručnim štabom i igračima, selektor Sušić neće računati na Zukanovića za Mundijal u Brazilu", navodi se u saopštenju FS BiH.

Nakon što je ostao bez puta za Brazil, Zukanović nije imao mnogo šta da kaže sarajevskim medijima...

"Šokiran sam zaista, ne znam šta da kažem. Glupo je sada bilo šta da pričam. Želim samo poželjeti sreću momcima u Brazilu, da prođu grupu i naprave što bolji rezultat", izjavio je razočarani fudbaler belgijskog Genta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC