• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SARAJEVO: U Atinu po iznenađenje

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Fudbaleri Sarajeva će u četvrtak igrati revanš susret trećeg pretkola Lige Evrope u Atini, a trener "bordo" tima Dženan Uščuplić kaže kako se njegova ekipa može nositi s Atromitosom.

 SARAJEVO: U Atinu po iznenađenje Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Podsjećamo, grčki tim je u prvoj utakmici na stadionu "Asim Ferhatović Hase" slavio pobjedu od 1:2.

"Mislim da smo pokazali na prvoj utakmici da se nosimo s ekipom Atromitosa do jedne određene granice, jer ja lično smatram da je to iskusna ekipa koja ima igrače koji su igrali u mnogo jačim ligama nego što je grčka. Oni su iskoristili svoje prilike, tri puta šutirali i dva gola dali", rekao je Uščuplić i istakao da je Sarajevo 75 minuta odlično pariralo grčkoj ekipi.

Prema njegovim riječima, klub sa Koševa će pokušati da odigra dobru utakmicu i da eventualno ostvari pozitivan rezultat.

"Probaćemo napraviti dobru igru, u što ne sumnjam i probati da prođemo dalje", dodao je Uščuplić i podvukao da nema kadrovskih problema pred odlazak u Atinu.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Što se tiče taktike pred meč sa Atromitosom, trener Sarajlija je ostao malo "zakopčan".

"Mi smo uigravali dvije varijante, ofanzivnu i defanzivnu. Imamo još vremena da odlučimo koju ćemo varijantu igrati, a ukoliko bude ofanzivno, vjerovatno će biti manjih rotacija u ekipi".

Kapiten tima s Koševa Amer Dupovac dijeli mišljenje trenera da su on i saigrači pokazali da se mogu nositi s grčkom ekipom, te da će u Atini pokušati iznenaditi.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Idemo bez pritiska tamo i pokušaćemo da pružimo što bolju utakmicu.Vidjeli ste da smo nakon prve utakmice dobili podršku od naših navijača, što nam daje dodatnu snagu da iznenadimo Grke u Atini", izjavio je Dupovac.

Revanš susret između predstavnika Grčke i Bosne i Hercegovine igra se na stadionu "Peristeri" u četvrtak 7. avgusta s početkom u 20 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC