• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki: U Banjaluci sam postao "top igrač"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

"U Banjaluci sam prvi put shvatio da mogu igrati na visokom nivou što me kasnije dovelo do 12. mjesta na ATP listi", rekao je srpski teniser pred nastup na banjalučkom čelendžeru.

 Troicki: U Banjaluci sam postao "top igrač" Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

U Viktoru Troickom se probudio srpski inat. Poslije jednogodišnje suspenzije zbog "kršenja doping pravila" krenuo je od nule i polako, ali sigurno krenuo uzlaznom putanjom na ATP listi.Osvojio je nedavno čelendžer u italijanskom Komu, što mu je bio prvi trofej poslije kazne, a cilj mu je da se do kraja godine ponovo vrati u najboljih 100 igrača današnjice.

U sklopu planiranog puta ka "Top 100", srpski teniser se po treći put obreo u Banjaluci, gdje će igrati na čelendžeru vrijednom 75.000 dolara (+hospitaliti), ali i 100 bodova, koji su u njegovom slučaju mnogo važniji.

"Lijepe uspomene me vežu za Banjaluku. Moj prvi dolazak je bio 2005. na ovaj turnir i tada sam izgubio finale. Ali, tada sam prvi put shvatio da mogu igrati na visokom nivou što me kasnije dovelo do 12. mjesta na ATP listi. Drugi put sam zajedno sa Novakom Đokovićem igrao egzibicioni meč i sada sam po treći put ovdje", počeo je priču Troicki sa banjalučkim novinarima na terenima Teniskog kluba Mladost, koji po 13. put organizuje ovaj turnir.

US OPEN

Iako nesporno bodri sve srpske tenisere, a posebno Đokovića, Troicki je priznao da je prvo finale gren slema poslije devet godina bez Đokovića, Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Endija Mareja jako dobra stvar za teniski sport.

"Moralo je i to da se desi. Dobro je za bijeli sport da dobije jednog novog gren slem šampiona. Obojica (Marin Čilić i Kei Nišikori, prim. aut) igraju dobro i imaju dobru priliku da podignu trofej na US Openu".

 "U Banjaluci je sve super, osjećam se kao kod kuće, a najbolje od svega je klopa", uz osmijeh je priznao Troicki i onda nastavio u ozbiljnijem tonu:

"Prvi plan poslije suspenzije mi je povratak u Top 100. Kad završim učešće ovdje putujem u Kinu, gdje ću igrati na nekoliko turnira i pokušati da skupim što više bodova. Osjećam se dobro, vjerujem da mogu svojim igrama da napredujem na ATP listi. A u narednoj sezoni ćemo vidjeti. Prvi cilj je plasman među 100 najboljih".

Troicki se naravno osvrnuo i na nepravdu zbog koje je godinu dana bio bez "bijelog sporta".

"Izišao sam jači iz svega, probali su da me unište, ali nisu uspjeli. Proradio mi je inat, ali imao sam veliku podršku kolega iz Dejvis kup reprezentacije Srbije. Nole mi je mnogo pomogao, čak je i sam zbog toga imao problema...Zahvalan sam mu beskonačno, ali i Janku Tipsareviću i Nenadu Zimonjiću na velikoj podršci".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

O hrvatskom teniseru Nikoli Mektiću, koji je njegov prvi protivnik u Banjaluci, ima lijepo mišljenje iako je naglasio da ne zna u kakvoj je formi.

"Najvažnije je da odigram dobro bez obzira na protivnika. Jedva čekam da iziđem na dvoboj i osjetim banjalučku šljaku".

DEJVIS KUP: OPSTANAK, PA NA TITULU!

Viktorove kolege iz Dejvis kup tima Srbije (Dušan Lajović, Filip Krajinović, Ilija Bozoljac i Nenad Zimonjić) protiv Indije vodiće bitku za opstanak u Svjetskoj grupi od 12. do 14. septembra u Bangaloru. I to bez Đokovića. "Nadam se pobjedi iako je selektor Bogdan Obradović podmladio tim. A kad izborimo opstanak onda dogodine ponovo napadamo 'salataru'".

Na kraju je pomalo ostao zbunjen na pitanje šta bi uradio kad bi sad sreo doktorku zbog čijih savjeta je bio suspendovan na godinu dana.

"Ne znam kako bih reagovao kad bi je sreo. Ja sam zbog njenih savjeta dobio žestoku kaznu, a ona i dalje radi svoj posao bez ikakvih sankcija. To je nepravda! Stvarno ne znam, kako bih reagovao".

Na opasku direktora banjalučkog turnira Milana Radakovića da bi "kao džentlmen popio kafu s njom", Troicki je kratko procijedio: "Sigurno ne"!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC