• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Vrh ili prosjek pitanje je sad?

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Fudbaleri Borca u nedjelju u 17 časova dočekuju sarajevski Željezničar u derbiju 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koji će dati odgovor na pitanje da li crveno-plavi mogu da se umiješaju u borbu za jesenju titulu.

 BORAC: Vrh ili prosjek pitanje je sad? Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Idući u susret nedjeljnom derbiju kola, Željezničar je u odličnoj formi sa pet vezanih pobjeda, ali u formi su i Banjalučani sa tri "minimalca" u prethodnim utakmicama, među kojima je "pao" i šampion Zrinjski na Gradskom stadionu (1:0).

Ipak, tradicija je na strani ekipe sa "Grbavice" - u 43 dosadašnja okršaja, plavi su slavili 21 put, a Borac 15, dok je sedam mečeva okončano neriješenim ishodom.

Statistika je jedno, složiće se svi, a fudbalski derbi drugo - biće okršaj i na tribinama jer su dolazak najavili i "Manijaci", ali i na terenu - uvijek presuđuje sitnica, greška, detalj, možda i sudijski previd...

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Svjestan je toga i trener crveno-plavih Vinko Marinović, koji je novinarima u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu istakao da će njegovi igrači tražiti pobjedu, ali da ne može da je obeća.

"Nastavljamo protiv Željezničara težak raspored koji smo i do sada imali. Željo je uz Široki Brijeg dosad vezao pet trijumfa iako je podmladio tim. Možda nisu više skup toliko kvalitetnih pojedinaca poput ekipe iz prošle sezone, ali imaju tim i to je najvažnije. To su dokazali u posljednjih pet utakmica u Premijer ligi BiH. Što se nas tiče, mi igramo isto kao i do sada. Disciplinovano, maksimalno angažovano, moramo obratiti pažnju na sve detalje jer oni odlučuju derbi susrete", rekao je Marinović i dodao da se nada punom stadionu koji će pomoći njegovim izabranicima u namjeri da ostvare povoljan rezultat.

"Mi ćemo ići na pobjedu, a vidjećemo na kraju šta će biti", dodao je šef struke banjalučkog "Velikana iz Platonove", koji nema kadrovskih problema, osim činjenice da će Siniša Dujaković pauzirati zbog tri žuta kartona.

Na pitanje da li se Borac može eventualnom pobjedom umiješati u borbu za jesenju titulu, Marinović je naglasio da ga u ovom trenutu to ne zanima.

"Loše smo otvorili prvenstvo, ali smo uspjeli da podignemo formu iako naša igra može biti mnogo bolja u budućnosti i tako će i biti. Imali smo i teške rivale, ali tim je izdržao pritisak što momci i pokazali u posljednje vrijeme vezujući tri pobjede. Istina je da će nam Željo nam pokazati da li možemo da stremimo ka vrhu ili ostajemo 'stabilan premijerligaš'. Nadam se da ćemo ići ka vrhu, ali u ovom trenutku ne razmišljam o tome, već samo o sljedećoj utakmici. Ne zanima me šta je bilo prije već samo ovaj meč koji nam je jako bitan. Poslije Želje dolazi pauza, koja će nam dobro doći bez obzira na ishod meča jer možemo i moramo podići nivo igre na viši stepenik".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Golman Banjalučana i doskorašnji reprezentativac BiH Asmir Avdukić složio se sa šefom struke da će derbi odlučiti nijanse i da crveno-plavi moraju dati svoj maksimum.

"Mi nastavljamo s teškim mečevima kod kuće... Moramo protiv Sarajlija da budemo disciplinovani, da damo sve od sebe kao i dosad i vjerujem da ni rezultat neće da izostane. O Želji mogu reći samo da je jedna od najboljih ekipa, koja je dugo godina u vrhu Premijer lige BiH", rekao je pomalo uzdržano čuvar mreže Banjalučana.

Glavni sudija susreta je Edin Jakupović iz Bihaća, pomoćnici su Goran Dujak iz Odžaka, Dalibor Drašković iz Istočnog Sarajeva, Elvis Mujić iz Banovića i Sanel Šilić iz Cazina.

Četvrti sudija je Radislav Kačavenda iz Gradiške. Delegat na utakmici će biti Davor Ristović iz Istočnog Sarajeva.

Direktan prenos je na "Moja TV".

Izvor: MONDO/Ilustracija

PAROVI 10. KOLA

Nedjelja (15.30 h)

Sarajevo - Slavija

Zvijezda - Vitez

Drina - Sloboda

Velež - Radnik

Mladost - Zrinjski

Čelik - Olimpik

Borac - Željezničar (17 h, Moja TV)

U ponedjeljak

Travnik - Široki Brijeg (17 h)

TABELA: Široki Brijeg 23, Željezničar 20, Zrinjski 19, Olimpik 17, Sarajevo 16, Borac 16, Velež 13, Slavija 13, Drina 11, Sloboda 9, Travnik 9, Vitez 8, Čelik 7, Mladost 6, Radnik 5, Zvijezda Gradačac 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC