• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stokić za MONDO: Nakon Želje neka "padne" i Zvezda

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Napadač Borca Joco Stokić odlučio je derbi sa Željezničarom (1:0) istakavši u razgovoru za naš portal da je pogodak plavima s "Grbavice" jedan od najdražih u njegovoj karijeri. "Ako može Voždovac protiv Zvezde, što ne može Borac".

Derbi 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Borca i Želje pripao je crveno-plavima poslije majstorskog voleja prvog strijelca "Velikana iz Platonove".

Igrao se 73. minut, Srđan Bačelić je probio po desnoj strani i "zavrnuo" negdje oko 12-13 metara od golmana Marijana Antolovića, a Stokić uhvatio volej koji je odsjeo u njegovoj mreži.

Poslije "prospavane" noći i slavlja nakon utakmice, Stokić je o derbiju sumirao utiske za naš portal.

"Odigrali smo veoma dobru utakmicu protiv odličnog protivnika, možda i najbolje ekipe u Premijer ligi BiH. Kao što smo očekivali, odlučile su nijanse", počeo je priču dobro raspoloženi golgeter Borca, koji je ove sezone četiri puta pogađao mreže rivala.

Prema njegovim riječima, crveno-plavi su u utakmicu ušli nešto opreznije, pa se mogao steći utisak u prvih 30-ak minuta da je Željo bio bolji, stvorivši dvije prilike.

"Taktički smo bili dobri, kao i oni, ali ispočetka smo bili nešto oprezniji, da bi u nastavku utakmice uvidjeli da možemo ravnopravno da se nosimo i da zabilježimo pobjedu, što se i dogodilo. Imao sam sreću da baš ja odlučim utakmicu i ovo mi je jedan od najdražih pogodaka u karijeri. Lijepo je Želji dati gol, gotovo da nisam sinoć uopšte spavao od uzbuđenja", iskreno je dodao Stokić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Centarfor Banjalučana se nije složio sa ocjenom trenera Sarajlija Admira Adžema da je Borac iz jedine prave prilike postigao gol.

"Imali smo dvije-tri šanse, ali istina je i da je Željezničar u prvom dijelu preko Huana Varee imao odličnu priliku. Da je Argentinac dao gol ko zna u kom smjeru bi utakmica otišla. Ovako, mi smo svoju šansu iskoristili i zasluženo osvojili sva tri boda".

Za izabranike Vinka Marinovića odmora nema iako im predstoji reprezentativna pauza. Već u utorak se u okviru osmine finala Kupa Republike Srpske ponovo sastaju sa prijedorskim Rudarom, kojeg su nadigrali u prvom meču osmine finala Kupa BiH (0:1).

"Nema odmora za nas. Prvo igramo sutra protiv Prijedorčana i naravno da očekujemo prolazak u dalje takmičenje, a potom nam u petak dolazi Crvena zvezda na Gradski stadion".

ŠTO DA NE POBIJEDIMO ZVEZDU?

"Ovo je prvi put za sve nas da igramo protiv nekadašnjeg svjetskog i evropskog prvaka i svakako da će biti spektakl u Banjaluci. Bez obzira na činjenicu što je riječ o prijateljskom meču, mi ćemo dati svoj maksimum kao da je riječ o takmičarskoj utakmici. A rezultat kako bude. Ipak, ako je crveno-bijelima Voždovac na ‘Marakani’ uzeo bod, ne vidim što mi ne bismo mogli da pobijedimo Zvezdu na našem stadionu, pred našim navijačima".

Nakon što reprezentacija BiH odigra kvalifikacione mečeve sa Velsom i Belgijom, Borcu do jesenje prvenstvene pauze preostaje pet utakmica - gostovanje Vitezu, Sloboda u Banjaluci, Zvijezda u Gradačcu, Drina u Zvorniku i na kraju Velež na Gradskom stadionu…

"Ne treba da shvatimo olako nijednu utakmicu. Poslije pauze slijedi Vitez, koja je dobra ekipa. Mi smo na početku lutali, a sad smo pronašli igru koja nas svrstava među favorite u svim ovim predstojećim utakmicama. Ipak, ne trebamo imati prevelika očekivanja, ali naš cilj je da u svih mečevima do kraja ostanemo neporaženi. Bitno je da ne stvorimo nepotrebni pritisak, ali ako se ukaže šansa da osvojimo jesenju titulu, zašto je ne bismo iskoristili", zaključio je Stokić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC