• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Na proljeće ćemo znati koliko vrijedi ovaj bod"

Autor mondo.ba

Vels i Bosna i Hecegovina odigrali su čvrst duel, koji je završen najnepopularnijim rezultatom. Ipak, kada se sve sabere i oduzme, u taboru "zmajeva" zadovoljni su bodom protiv direktnog konkurenta za drugo mjesto.

Iako su najavljivali pobjedu uoči duela sa Velsom i iskupljenje za poraz od Kipra na otvaranju kvalifikacija, reprezentativci Bosne i Hercegovine iz Kardifa vraćaju se sa jednim bodom - 0:0.

Da li će i koliko taj bod značiti za nastavak kvalifikacija, prema riječima selektora Safeta Sušića, znaće se na proljeće, kada "zmajeve" očekuje znatno povoljniji raspored.

"Vidjećemo jednog dana hoće li nam i koliko značiti ovaj bod. Ja mislim da hoće, jer ako pobijedimo u revanšu na proljeće, sve je moguće. Ima još osam utakmica do kraja, 24 boda su u igri tako da ne strahujem. Uzeli smo prvi bod i sigurno ćemo u narednim mečevima igrati još bolje, kada se oporave povrijeđeni igrači", rekao je Sušić za BHT 1 po završetku meča na stadionu Kardif sitija.

O samoj utakmici, Sušić kaže:

STRAH OD PREKIDA

Zaista se rijetko viđa da selektor tokom meča izvrši samo jednu izmjenu. Sušić je u 83. minutu iz igre izveo Vedada Ibiševića, a umjesto njega zaigrao je Izet Hajrović. "Bojao sam se prekida. Na klupi imamo niske igrače i zato sam samo uveo Hajrovića umjesto Ibiševića. Nisam imao mnogo rješenja na klupi i nisam želio da rizikujem da primimo gol u finišu", rekao je Sušić.

"Bila je ovo veoma teška utakmica, sa mnogo prilika na obje strane, a možda smo ih mi imali malo više. Nisam nezadovoljan, ni onim što sam vidio, ni rezultatom. Vels je dobra ekipa, sa fenomenalnim Geretom Bejlom, koji može svašta da uradi ako mu pružiš malo prostora. Momci su se trudili svih 90 minuta, pokušavali, ali je njihov golman odlično branio", rekao je Pape nakon meča.

Naredni rival u kvalifikacijama Bosni i Hercegovini je glavni kandidat za prvo mjesto u grupi, selekcija Belgije.

"Protiv Belgijanaca će biti veoma teško. Moramo se odmoriti. Za razliku od Belgije koja je večeras imala veoma laku utakmicu i sigurno su mogli odmoriti neke igrače. Ipak, najvažnije je da nismo izgubili protiv direktnog konkurenta za drugo mjesto. Imamo revanš na proljeće kod nas, tu trebamo pobijediti i ne trebamo biti nezadovoljno", naglasio je selektor "zmajeva".

Izrael je na Kipru osvojio prve bodove u kvalifikacijama.

"Vels i Izrael su naši glavni konkurenti. Ako dobijemo Belgiju i osvojimo bod u duelu sa Izraelom, bio bih zadovoljan. Moraće i oni negdje da kiksnu. Sljedeće godine očekuje nas šest dosta lakših utakmica. Imamo dva meča sa Andorom, kao i domaće utakmice sa direktnim konkurentima", dodao je Sušić.

Duel Bosne i Hercegovine i Belgije igra se u ponedjeljak, na stadionu "Bilino polje" u Zenici od 20:45 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC