• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: "Petarda" Borca u derbiju Krajine!

Autor mondo.ba

Banjalučki Borac je s pet komada u mreži ispratio prijedorski Rudar 5:2 (1:1) i ovjerio plasman u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine. Među osam najboljih i Široki Brijeg, mostarski klubovi...

 KUP BiH: "Petarda" Borca u derbiju Krajine! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Crveno-plavi su po kišnom terenu Gradskog stadiona već u 10. minutu izgubili prednost koju su stekli u prvoj utakmici odigranoj u Omarskoj zbog renoviranja stadiona Prijedorčana.

Milenko Devušić postigao je pogodak za "rudare" za muk poprilično praznog Gradskog stadiona zbog hladnog vremena i kiše u srijedu popodne u Banjaluci.

Taj gol podgrijao je nadu Prijedorčana da mogu izbaciti velikog krajiškog rivala, ali je Borac uspio da prije odlaska na odmor vrati stvari na početak.

Borac - Rudar 5:2 (1:1)

BORAC: Ružić, Pilipović, Jevtić, Ilić, Predragović, Stokić, Stubić, Savić, Kostić, Bečelić, Grujić.

RUDAR: Kozić, Šodić, Saničanin, Đokić, Pušac, Kantar, Ćulum, Rokvić, Devušić, Stijepić, Redžić

U 45. minutu, za izjednačenje se postarao kapiten Banjalučana Vladan Grujić, da bi u nastavku za samo deset minuta crveno-plavi definitivno ovjerili plasman među osam najboljih ekipa u najmasovnijem takmičenju BiH.

Od 55. do 65. minuta, Borac je postigao tri gola. Najprije je Petar Ilić povisio na 2:1, potom je strijelac bio i Ivan Kostić, da bi Fedor Predragović stavio tačku na ubjedljiv trijumf domaćina. Tako se barem činilo u tom trenutku.

Međutim, 10 minuta kasnije Prijedorčani su uspjeli da smanje na 4:2 i spase čast svojim drugim golom, a strijelac za zeleno-crne bio je Saša Stijepić.

Odgovor na drugi pogodak gostiju, koji se ove sezone takmiče u Prvoj ligi Republike Srpske, imao je i tim Vinka Marinovića, koji je do kraja meča uspio da kompletira "petardu"!

I to zahvaljući Siniši Dujakoviću, koji je po peti put uspio da pogodi mrežu prijedorskog golmana Mladena Kozića.

Izvor: MONDO

Finiš poluvremena bio je koban i za sarajevski Željezničar u dvoboju sa Širokim Brijegom. Lider Premijer lige BiH je u 45. minutu stigao do prednosti i praktično osigurao četvrtfinale obzirom da je na "Pecari" slavio rezultatom 2:0.

Gol gostiju djelo je Ivana Buvača.

U nastavku su plavi na snježnoj "Grbavici" uspjeli sa igračem manje (isključen Damir Sadiković u 45. minutu) da stignu do remija golom Rijada Bajića iz jedanaesterca.

Olimpik je u srijedu poražen u Zenici od Čelika (1:0), ali je takođe prošao u dalje takmičenje zahvaljujući ubjedljivom trijumfu na "Otoci" - 4:0. Jedini pogodak na "Bilinom polju" postigao je nekadašnji fudbaler Borca Ognjen Đelmić u 15. minutu, ali je prošlosezonski finalista Kupa BiH eliminisan.

Četvrtfinale su osigurali i mostarski timovi Velež i Zrinjski, Zvijezda iz Gradačca, Mladost iz Velike Obarske i branilac trofeja - Sarajevo, koje je prošle godine poslije devet sezona posta osvojilo jedan pehar.

REZULTATI REVANŠ MEČEVA OSMINE FINALA

BORAC - Rudar 5:2 (1:0)

Željezničar - ŠIROKI BRIJEG1:1 (0:2)

MLADOST - Metaleghe 1:0 (0:0)

ZVIJEZDA - Mladost DK 2:0 (1:0)

ZRINJSKI - Sloga 4:1 (3:2)

Čelik - OLIMPIK1:0 (0:4)

Vitez - VELEŽ3:3 (0:2).

* U zagradi su rezultati prvih utakmica

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC