• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Stokić produžio tradiciju

Autor mondo.ba

Golom Joce Stokića u 15. minutu, fudbaleri Borca savladali su tuzlansku Slobodu 1:0 u posljednjoj utakmici 12. kola Premijer lige BiH. Tuzlaci ni u devetom pokušaju nisu uspjeli da slave na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Poprilično nezanimljiv meč, posljednji u 12. kolu Premijer lige BiH, odigrali su Borac i Sloboda na Gradskom stadionu u Banjaluci, a nakon 90 minuta tri boda pripala su domaćim fudbalerima.

BORAC - SLOBODA 1:0 (1:0)

BORAC: Avdukić, Žeravica, Kostić, Ilić (od 81' Dujaković), Bečelić, Pilipović, Grujić, Stokić (od 90' Savić), Jevtić, Subić, Žižović (od 71' Jović). Trener: Vinko Marinović.

SLOBODA: Fejzić, Sarić (od 76' Selamović), Kiso, Kuduzović, Mujkić (od 75' Džafić), Mujić, Omić, Mitrović, Salihović, Pršeš (od 83' Šećerović), Mehidić. Trener: Svetislav Perduv.

Sve je riješeno već u 15. minutu kada su Banjalučani postigli vodeći pogodak nakon odlične akcije.

Petar Ilić prošao je po desnoj strani, dodao loptu iskusnom Mladenu Žižoviću, koji ju je "podvalio" Joci Stokiću, najbolji strijelac Borca izbjegao je ofsajd zamku i uz pomoć stative matirao Irfana Fejzića.

Poslije gola, terensku inicijativu preuzeli su gostujući igrači, ali do kraja utakmice nisu uspjeli stvoriti ozbiljniju priliku pred golom Asmira Avdukića.

Pokušavali su Tuzlaci udarcima iz daljine ugroziti golmana Borca, koji na kraju nije imao niti jednu ozbiljniju intervenciju.

S druge strane tim Vinka Marinovića znalački je čuvao prednost, vrebao priliku iz kontranapada, ali mreže se više nisu tresle.

Banjalučani su tako nastavili lijepu tradiciju. U devet susreta sa Slobodom na Gradskom stadionu u Banjaluci slavili su u čak osam navrata, dok je jedino 2005. godine viđen remi bez pogodaka. U tih devet mečeva fudbaleri Borca postigli su 16, a primili tek dva pogotka.

Crveno-plavim ovo je bio šesti uzastopni susret u Premijer ligi BiH bez poraza, a jedini koji je uspio da "otkine" bod četi Vinka Marinovića je Vitez.

TOK UTAKMICE:

- KRAJ -

80 - Adin Džafić četvrti je fudbaler Slobode sa žutim kartonom.

70 - Razmahao se kartonima Antoni Bandić. "Požutio" je sada i Damir Mehidić. Treća javna opomena u veoma kratkom periodu.

67 - Žuti karton i za Omara Pršeša.

66 - Uspavanka u drugom poluvremenu. Miloš Žeravica zaradio je javnu opomenu, treću ovosezonsku, pa će propustiti naredni meč Borca, gostovanje Zvijezdi Gradačac.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema izmjena u sastavima. Zaprijetili su odmah domaći nakon kornera, ali šut Petra Ilića završio je pored gola.

Fudbaleri Borca imaju prednost nakon prvih 45 minuta. Ipak, nakon vodećeg gola Joce Stokića u 15. minutu, Tuzlaci su preuzeli inicijativu, imali nekoliko solidnih prilika, ali se mreže više nisu tresle. Poluvrijeme, Borac - Sloboda 1:0.

PRVO POLUVRIJEME:

41 - Sarić je sada asistirao Jasminu Mujkiću koji šutira pravo u Asmira Avduikića. Prvi udarac Tuzlaka u okvir gola.

40 - Sjajna prilika za fudbalere Slobode. Elvis Sarić pokušao je atraktivno šutirati iz voleja, ali je "promašio cijeli fudbal" iz izgledne pozicije. Ostaje 1:0.

37 - Kako se bliži kraj prvog dijela igre, lopta je sve više kod gostiju. Nakon furioznog starta Banjalučana, kao da ih je uspavao Stokićev gol, pa Tuzlaci sve više prijete.

35 - Ljut je Asmir Avdukić na svoje saigrače. Dozvolili su Omaru Pršešu da ostane sam i šutira sa distance, ali srećom po domaći tim lopta je fijuknula pored gola.

32 - Period utakmice bez prilika. Igra se uglavnom odvija na sredini terena, a gosti imaju nešto veći posjed. Nakon postignutog gola, kao da su izabranici Vinka Marinovića "povukli ručnu" i vrebaju grešku protivnika.

26 - Elmir Kuduzović zaradio je prvu javnu opomenu na utakmici. Neoprazno je startovao na Petra Ilića i postao prvi igrač u bilježnici sudije Antonija Bandića iz Gruda.

24 - Konačno se bude i gosti. Damir Mehidić šutirao je iz daljine, a lopta odlazi malo pored desne stative gola Asmira Avdukića.

16 - Raspoloženi Stokić prijeti sa svih strana. Sada je sa ruba šesnaesterca šutirao malo iznad gola.

15 - GOOOL! Sjajna akcija Banjalučana, Borac vodi 1:0. Mladen Žižović odlično je proigrao Stokića, a napadač Borca iz treće prilike na utakmici uspio je savladati golmana Slobode i postići svoj peti ovosezonski gol.

3 - Prva prilika na utakmici, i to za Borac. Nakon kornera, Joco Stokić je šutirao iskosa sa lijeve strane, ali je Irfan Fejzić odlično intervenisao i loptu poslao u novi korner.

1 - Počela je utakmica. Skromna posjeta na Gradskom stadionu. Tek oko 1.000 gledalaca posmatra meč Borca i Slobode.

Izvor: MONDO/Ilustracija REZULTATI 12. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

Borac - Sloboda 1:0 (1:0)
/Stokić 15/

Mladost - Željezničar 0:3 (0:2)
/Memija 41, Bajić 45, D. Sadiković 90/

Odigrano u subotu:

Sarajevo - Radnik 5:0 (4:0)
/Okić 13, 49, Velkoski 21, 23, Bilbija 31/

Velež - Vitez 4:0 (1:0)
/Ćemalović 13, Hebibović 48, 86, Merzić 54/

Drina - Zvijezda Gradačac 1:1 (1:1)
/Memović 34 - Diata 28/

Čelik - Slavija 3:2 (1:0)
/Kojić 2, Popović 79, Simić 90 - Popović 55, Kokot 81p/

Olimpik - Široki Brijeg 0:0

Travnik - Zrinjski 1:3 (0:1)
/Smajić 90 - Nikolić 40, Simeunović 52, Crnov 58/

TABELA: Široki Brijeg 27, Zrinjski 26, Željezničar 26, Olimpik 24, Sarajevo 23, Borac 20 (-3)*, Velež 19, Slavija 16, Drina 13, Travnik 12, Sloboda 11, Čelik 10, Vitez 10, Radnik 8, Zvijezda Gradačac 7, Mladost 6.

*Borcu oduzeta tri boda

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC