• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčevih magičnih 1:0, šesti put!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Specijalnost Banjalučana postali su trijumfi minimalnim rezultatom. Polovinu od 12 utakmica u tekućoj sezoni Premijer lige BiH, fudbaleri Borca riješili su u svoju korist rezultatom 1:0, o čemu za MONDO govori trener Vinko Marinović.

Banjalučki crveno-plavi pretplatili su se na trijumfe rezultatom 1:0.

Bilans fudbalera Borca u prvih 12 kola Premijer lige BiH glasi: tri poraza, dva remija i sedam pobjeda - svih sedam jednim golom razlike, od čega čak šest po 1:0!

"Zaista zanimljiv podatak. Nije lako držati koncentraciju i stalno dobijati utakmice sa jednim golom razlike. Od sedam pobjeda, šest puta slavili smo 1:0, a jednom 2:1", počeo je razgovor za MONDO šef stručnog štaba crveno-plavih Vinko Marinović.

Borac je u nedjelju pobjedom protiv Slobode 1:0 produžio tradiciju protiv Tuzlaka. Ni u devetom meču na Gradskom stadionu, ekipa iz Tuzle nije uspjela da slavi.

"Odigrali smo veoma dobro uvodnih petnaestak minuta prvog i drugog poluvremena. Preostali dio meča dopustili smo igračima Slobode da imaju više loptu u svojim nogama, ali nisu uspjeli niti jednom ozbiljnije da zaprijete. Nekako se stiče utisak da se uvijek povučemo kada postignemo gol. Ne znam koliko je to dobro, ali za sada funkcioniše", istakao je trener Banjalučana i dodao da se pribojavao ovog meča, s obzirom da je nekoliko igrača bilo upitno za duel sa Tuzlacima zbog viroze.

REZULTATI

Mladost - Borac 2:0
Borac - Sarajevo 1:3
Travnik - Borac 1:2
Borac - Čelik 1:0
Olimpik - Borac 4:1
Borac - Široki Brijeg 1:1
Slavija - Borac 0:1
Borac - Zrinjski 1:0
Radnik - Borac 0:1
Borac - Željezničar 1:0
Vitez - Borac 1:1
Borac - Sloboda 1:0

Joco Stokić još jednom je pokazao sve svoje kvalitete. Najbolji strijelac Borca u duelu sa Tuzlacima postigao je peti ovosezonski pogodak iskoristivši odlično proigravanje iskusnog Mladena Žižovića.

"Stokić je takav tip igrača, da odlučuje utakmice. Potvrdio je svoje golgeterske sposobnosti. Ipak, apostrofirao bih i sjajnu partiju Mladena Žižovića, koji je upisao petu asistenciju u sezoni", dodao je Marinović.

Do kraja prvog dijela sezone ostalo je da se odigraju još tri kola. Slijede dva gostovanja u nizu, Zvijezdi Gradačac i Drini, nakon čega na Gradski stadion stiže Velež.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević Koliko može Borac do pauze u prvenstvu?

"Biće to teške utakmice. Na papiru smo kvalitetniji od Zvijezde i Drine, ali idemo u goste ekipama koje se bore za opstanak i neće nam biti lako. Pokušaćemo u preostala tri meča da ostvarimo što bolje rezultate, kako bismo održali korak sa vodećim ekipama. Do kraja jeseni timovi iz vrha tabele odigraće neke međusobne susrete i sigurno da ćemo osluškivati i rezultate na ovim mečevima", istakao je kormilar banjalučkog premijerligaša.

Iako je možda prerano pričati o tome, sigurno da su dobre partije Marinovićevih izabranika dovele do povećanja apetita. Na početku sezone pred ekipu nisu postavljeni visoki ciljevi, ali serija uspješnih rezultata u Premijer ligi BiH ponudila je otvoren put za borbu za izlazak na međunarodnu scenu.

"Još nismo razgovarali o tome. Sačekajmo da se vidi šta će se desiti u tri posljednja kola, a onda ćemo sjesti sa ljudima iz Uprave i odlučiti šta nam je činiti u drugom dijelu sezone. Ono što je sigurno je da će o svemu odlučivati finansijska situacija u klubu", poručio je za kraj trener Borca Vinko Marinović.

Borac se nakon 12 odigranih kola nalazi na šestom mjestu Premijer lige BiH sa 23 boda, četiri manje od vodeće ekipe Širokog Brijega.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC