• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Demonstracija sile Cedevite u Laktašima

Autor mondo.ba

Igrači Cedevite održali su pravi čas košarke Aleksandrovčanima i nanijeli im četvrti uzastopni poraz u ABA ligi, i to kakav! Meč 18. kola regionalne lige Zagrepčani su riješili u svoju korist rezultatom 86:57.

Uoči duela Igokee i Cedevite, objavljeno je da Petar Torlak i Stefan Živanović nisu više dio aleksandrovačkog tima. Nezadovoljna onim što su pružili, Uprava šampiona BiH odlučila je da im ne produži ugovore.

Nekadašnji košarkaš Igokee, a sada Cedevite, Nemanja Gordić uoči početka meča primio je nagradu za najboljeg sportistu Republike Srpske za 2014. godinu. Zbog povrede, Gordić nije bio u konkurenciji za večerašnji meč, a nagradu mu je uručio predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević.

Po prvi put u sezoni Igokea je startovala sa petorkom Čakarević, Drenovac, Bunić, Džons i Dragović, ali ni to nije dalo efekta, s obzirom da je daleko kvalitetnija ekipa Cedevite, čini se sa pola snage stigla do dvanaeste pobjede u sezoni, dok su Aleksandrovčani upisali trinaesti poraz, a četvrti nizu.

IGOKEA - CEDEVITA 57:86 (17:28, 12:21, 17:17, 11:20)

IGOKEA: Meklur 3, Jorović 8, Knežević 3, Milošević, Čakarević 7, Radukić, Drenovac 2, Bunić 8, Katnić (5 as), Zlovarić 9, Dragović 17 (6 sk).

CEDEVITA: Mazalin 2, Zubčić 7, Barać 6 (12 sk), Ramljak 4, Pilepić 11 (5 sk), Babić 17 (4 ukrl), Delas 3, Zganec 4, Bilan 12 (5 sk, 6 as), Ukić 4 (8 as), Tomas 3, Arapović 13.

Aleksandrovčane dugo neko nije ovako nadigrao na njihovom terenu. Već nakon dva uvodna minuta igre vidjelo se da će domaći imati izuzetno težak zadatak jer je tim Jasmina Repeše ubacio osam poena.

Košarkaši Igokee jedino su u trećoj četvrtini pružili kakav takav otpor (17:17), dok su sve ostale periode igre završili u rezultatskom minusu.

Osim sjajnog Nikole Dragovića, koji je susret završio sa 17 poena i šest skokova, Igokea nije imala raspoloženog igrača. Dražen Zlovarić probudio se u posljednjoj dionici, postigao ukupno devet poena, ali to je bilo nedovoljno da se pruži ozbiljniji otpor Cedeviti.

Koliku raznovrsnost su Zagrepčani imali u igri, dovoljno govori podatak da su svi igrači uspjeli da postignu poene. Gosti su imali četiri igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Luka Babić, koji je postigao isti broj poena kao i Dragović. Marko Arapović dodao je 13, Miro Bilan 12, a Fran Pilepić 11 poena, dok je sjajno veče imao centar Stanko Barać sa čak 12 uhvaćenih lopti i šest poena.

Igokea je ostala na samo pet pobjeda na 18 susreta, a u narednom kolu gostovaće Partizanu.

REZULTATI 18. KOLA:

Igokea - Cedevita 57:86
Cibona - Budućnost 67:84

u subotu:

Olimpija - Mega Leks 85:75
Levski - Solnok 61:82
Metalac - Partizan 72:83
MZT Skoplje - Krka 60:72

u ponedjeljak:

Crvena zvezda Telekom - Zadar 20.30.

TABELA: Zvezda 17-0, Budućnost 15-3, Cedevita 12-6, Partizan 11-7, Cibona 10-8, Olimpija 9-9, Zadar 8-8, Krka 8-10, Solnok 8-10, Metalac 8-10, Mega 7-11, MZT 6-12, Igokea 5-13, Levski 1-16.

ČETVRTA ČETVRTINA:

Ista slika na terenu i u posljednjoj četvrtini. Gosti nastavljaju da zasipaju koš Igokee i već vode sa 24 poena prednosti, 47:71.

Kapiten Aleksandrovčana Branko Jorović već na startu odlučujuće dionice zaradio je petu ličnu grešku i za njega je susret završen. Svih osam poena Jorović je postigao u prvom poluvremenu.

Sredinom četvrte četvrtine, košarkaši Cedevite stigli su do rekordnog vođstva, 50:77, a samo mladi bek Lovro Mazalin nije uspio da se upiše u listu strijelaca.

Rutinskom igrom daleko kvalitetnija ekipa iz Zagreba stigla je do novog trijumfa, 86:57 i nastavila trku za što bolji plasman pred plej-of ABA lige.

TREĆA ČETVRTINA:

Trener hrvatske ekipe Jasmin Repeša pružio je priliku svim igračima i ta širina klupe i te kako se vidjela u prvom poluvremenu, u kojem su gosti napravili 20 poena prednosti.

Nakon trojke Marka Tomasa, rezultat u 23. minutu je 31:53. Ipak, istom mjerom uzvratio je Dragović i postao prvi domaći igrač sa dvocifrenim učinkom, da bi Duško Bunić u sljedećem napadu pogodio za mini seriju Igokee 5:0.

Raspoloženi Dragović drži Igokeu u životu, iako je zaostatak i dalje veoma ozbiljan - 46:60. Već 17 Dragovićevih poena, koji je trenutno najefikasniji igrač na meču.

Bekovi Igokee katastrofalno šutiraju. Džonatan Džons je šutirao 0/8, dok Dušan Katnić ima samo jedan i to promašen šut. Đorđe Drenovac je pogodio jedan šut iz četiri pokušaja. Igokea je uspjela u trećoj dionici da parira rivalu, pa je ovaj period igre završen rezultatom 17:17. Rezultat nakon treće četvrtine je 46:66.

DRUGA ČETVRTINA:

I drugi period igre je sličan uvodnom. Luka Babić u 12. minutu povećava na maksimalnih 15 razlike, 17:32. Gosti odlični u skoku, već imaju 13 skokova, od čega četiri ofanzivna, "igosi" svega šest.

Cedevita dva minuta prije poluvremena ima čak 18 poena prednosti, 26:44. Ukoliko izabranici Željka Lukajića ubrzo nešto ne promijene, upisaće i četvrti poraz u nizu, a prijeti im i prava katastrofa na domaćem terenu.

Igokea je u prvom poluvremenu primila čak 49 poena, a postigla svega 29 (samo 12 u drugoj četvrtini). Osim Dragovića (devet poena) i Jorovića (osam), Igokea nema raspoloženog igrača. S druge strane, u Cedeviti četiri igrača blizu su dvocifrenog učinka. Arapović, Bilan i Babić postigli su po devet poena, a jedan manje Pilepić. Poluvrijeme, 29:49.

PRVA ČETVRTINA:

Susret je počeo laganim poenima Marka Arapovića, sina legendarnog Franje Arapovića, da bi na drugoj strani trojkom uzvratio Nikola Dragović. Loša odbrana Aleksandrovčana u uvodnim minutima meča. Za dva minuta gosti su postigli čak osam poena.

Nakon serije Cedevite od sedam poena, u 6. minutu Željko Lukajić morao je da zatraži tajm-aut, s obzirom da je na semaforu 7:15. Zagrepčani igraju mnogo bolje i sa lakoćom su napravili osam razlike.

Prednost gostiju nastavlja da raste. Tri minuta prije kraja prve četvrtine rezultat je 9:22. Odlični Arapović već je postigao devet poena, bez promašaja iz igre!

Najveću prednost Zagrepčani su imali u 9. minutu, kada je bilo "plus 14", 14:28. Do kraja prvog kvartala domaći igrači ipak su trojkom kapitena Branka Jorovića uspjeli da smanje na 17:28.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Džontra

Trpaj Igose!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC