• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OLIMPIK: Bez straha na evropskoj premijeri!

Autor mondo.ba

Na zvaničnoj konferenciji na štampu pred istorijski nastup u prvom pretkolu Lige Evrope, trener i kapiten Olimpika, Mirza Varešanović i Veldin Muharemović istakli da su podjednake šanse za pobjedu u duelu sa Spartakom.

 Mirza Varešanović i Veldin Muharemović istakli da su šanse za pobjedu u duelu sa Spartakom podjednak Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

 "Vukovi" sa sarajevske "Otoke" će u četvrtak krenuti na evropski put, po prvi put u istoriji kluba!

Protivnik će im biti slovački klub Spartak iz Trnave, koji je zbog međunarodnog iskustva nesporno favorit, ali prema riječima trenera Mirze Varešanovića, Olimpik će igrati bez straha.

"Nama je ovo premijera, ali imamo iskusne igrače i ne očekujem nikakav strah. Nemamo puno iskustva kao ekipa, ali imamo iskustvo igranja kup utakmica i već smo dokazali da znamo biti nezgodni u dva meča. Dakle što se tiče utakmice u četvrtak šanse su 50:50 i nadam se da možemo ostvariti dobar rezultat", izjavio je Varešanović okupljenim medijima na stadionu "Koševo", gdje će sutra s početkom u 18 časova biti odigrana utakmica sa Spartakom.

Otkrio je donekle i taktiku za Slovake...

"Nećemo juriti, moramo da igramo pametno, disciplinovano i sa jakom odbranom, na taj način se možemo dobro suprotstaviti protivniku, kojeg smo dobro prostudirali. Spartak je dobra i iskusna ekipa, koja igra disciplinovano i sa malo dodira, i brzo se transformišu prema naprijed", dodao je trener Olimpika, ali nije želio da otkrije sastav za sutrašnju utakmicu.

"Imam nekoliko dilema oko startera, ali o tome ne bih u javnosti", podvukao je Varešanović.

Kapiten Sarajlija Veldin Muharemović ponovio je da Slovaci nisu nepobjedivi i pozvao sve ljubitelje fudbala da dođu na "Koševo" kako bi pomogli "vukovima" na evropskoj premijeri.

"Mi smo sebi postavili ciljeve i želimo da ih ispunimo. Imamo sve potrebne informacije o protivniku, koji nije nepobjediva ekipa. U napadu su veoma dobri, ali su i ranjivi. Lično bih bio zadovoljan bilo kakvom pobjedom jer je riječ o istorijskoj utakmici, ali to ne treba da nam predstavlja dodatno opterećenje. Imamo mnogo igrača koji su već nastupali u Evropi", naglasio je Muharemović.

Utakmica između Olimpika i Spartaka igra se u četvrtak s početkom u 18 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC