• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Plemići" i "vukovi" na evropskom putu...

Autor mondo.ba

U četvrtak, 2. jula svoj evropski put započeće fudbaleri Zrinjskog i sarajevskog Olimpika. Mostarcima je ovo 16. a Sarajlijama prvi izlet u Evropu.

 fudbaleri Zrinjskog i Olimpika u četvrtak igraju prvo pretkolo Lige Evrope Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Nakon sarajevskog Željezničara, koji je slavio na Malti protiv Balcana (0:2) i druga dva predstavnika Bosne i Hercegovine Zrinjski i Olimpik nastupiće u prvom pretkolu Lige Evrope.

Zrinjski je otputovao u daleku Jermeniju na megdan Širaku, koji je prema kladionicama veliki favorit (1.5 - 5) iako Mostarci tako ne misle.

Trener "plemića" Vinko Marinović priznao je u razgovoru za mostarski "Dnevni list" da je Širak poprilična nepoznanica i da će kompletnu sliku o rivalu imati tek nakon prvog susreta koji će ujedno biti i njegov evropski debi kao šefa struke.

"Jasno da nam je cilj proći prvo pretkolo, vjerujem da smo sposobni za to. Ovo jeste moj debi u Evropi, ali doživljavam ga kao i svaku drugu utakmicu. Ne razmišljam previše o tome", rekao je strateg mostarskog kluba.

"U Evropi u ovoj fazi takmičenja teško da ima izrazitih favorita. Vidjećemo koliko su dobri, nakon prve utakmice imaćemo jasniju sliku. Ponavljam, mi bez obzira na sve vjerujemo u uspjeh", dodao je Marinović.

Širak je inače 16. protivnik Zrinjskog u Evropi, a Mostarci ne žele da pomisle da će biti i posljednji ove sezone...

Vinko Marinović na put u Jermeniju je poveo 18 igrača: Ratko Dujković, Goran Karačić, Zvonimir Blaić, Ivo Zlatić, Ante Radeljić, Daniel Graovac, Pero Stojkić, Danijel Stojanović, Miloš Žeravica, Milan Muminović, Vučina Šćepanović, Oliver Petrak, Marin Vranjić, Deni Simeunović, Ognjen Todorović, Miloš Filipović, Stevo Nikolić i Miloš Aćimović.

Zbog povrede su otpali Goran Zakarić i Aleksandar Radulović, dok novopridošli Jasmin Mešanović nema pravo nastupa u prvom pretkolu. Takođe, u ekipi neće biti ni Mile Pehar, koji se teško povrijedio na kraju prošle sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Utakmica između Širaka i Zrinjskog igra se u četvrtak s početkom u 15.30 po našem vremenu.

Osvajač Kupa Bosne i Hercegovine, sarajevski Olimpik u četvrtak će na "Koševu" odigrati svoj prvi susret na evropskoj sceni protiv slovačkog Spartaka iz Trnave (18 h).

"Spartak u ovaj dvomeč ulazi kao favorit, ali mi ćemo svakako tražiti svoju šansu. Mislim da se možemo nositi s njima na terenu. Očekuje nas težak zadatak, ali smo mi pokazali da se možemo nositi sa svojim protivnicima. Imali smo težak zadatak i protiv Širokog Brijega i protiv Zrinjskog u Kupu Bosne i Hercegovine, pa smo pokazali da možemo igrati u takvim uslovima", rekao je trener "vukova" Mirza Varešanović u najavi utakmice.

Njegovo mišljenje dijeli kapiten Sarajlija Veldin Muharemović, koji je istakao da Spartak nije nepobjediv.

"Svi oni koji budu igrali tu utakmicu na 'Koševu' imaće priliku da pokažu koliko vrijede. Mi o svom protivniku imamo dosta informacija i nisu nepoznanica. Mislim da niko nije nepobjediv, mi imamo kvalitet, ali ga moramo pokazati na terenu. Ovo je prilika za mlade igrače, ali i sve nas da predstavimo Bosnu i Hercegovinu u dobrom svjetlu", rekao je Muharemović.

Susret se igra u četvrtak s početkom u 18 časova. Kao i u slučaju Želje, neće biti direktnog prenosa susreta ni u Jermeniji ni na "Koševu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC