• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović za MONDO: Zrinjski favorit? Još je rano!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Vinko Marinović odlično je posložio kockice u redovima mostarskih "plemića", koji nakon sedam odigranih kola u Premijer ligi BiH čvrsto drže lidersku poziciju, sa pet pobjeda i dva remija. Bez poraza i primljenog gola!

 Trener Zrinjskog Vinko Marinović za MONDO: Još je rano govoriti o favoritu za titulu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Zrinjski iz Mostara odlično je započeo sezonu u Premijer ligi BiH.

"Plemići" su nakon sedam odigranih mečeva čvrsto na čelu tabele, sa pet pobjeda i samo dva remija, bez poraza, ali i bez primljenog gola!

Uprkos svemu, trener Mostaraca Vinko Marinović nije najzadovoljniji ostvarenim u prvih sedam susreta.

REZULTATI

Zrinjski - Olimpik 2:0

Drina - Zrinjski 0:1

Zrinjski - Travnik 1:0

Sarajevo - Zrinjski 0:1

Zrinjski - Široki Brijeg 0:0

Zrinjski - Čelik 0:0

Rudar Prijedor - Zrinjski 0:1

"Prije meča u Prijedoru, imali smo dvije teške utakmice na našem terenu protiv Širokog Brijega i Čelika, gdje smo očekivali da bar jednu riješimo u svoju korist. Nismo uspjeli. Imali smo problema sa realizacijom, kao i danas protiv Rudar Prijedora, gdje smo bili pod psihološkim pritiskom da vratimo izgubljene bodove i pobijedimo", rekao je Marinović na početku razgovora za MONDO.

I na trećem gostovanju ove sezone fudbaleri Zrinjskog slavili su minimalnim rezultatom 1:0. U okviru sedmog kola Premijer lige BiH bili su uspješniji od Rudar Prijedora.

"Mogli smo i ranije riješiti pitanje pobjednika. Stvorili smo mnogo prilika, a mogla nas je i stići kazna. U odnosu na dvije prethodne utakmice, danas smo imali dosta šansi, izostala je realizacija, ali najvažnije je da napredujemo", rekao je trener Mostaraca.

Gol-razlika Zrinjskog je sada 6:0, što znači da se mreža Gorana Karačića i Krešimira Bandića u prvih 630 minuta prvenstva još uvijek nije zatresla.

"Drago mi je da smo nastavili taj kontinuitet da ne primamo golove i da ne dozvoljavamo protivniku da nam stvara prilike".

Marinović je od dolaska iz Borca u Zrinjski odlično posložio kockice u mostarskom premijerligašu, koji je nakon odličnog otvaranja prvenstva jedan od glavnih kandidata za titulu.

"Tek je počelo prvenstvo. Ima tu još mnogo da se igra. Liga je takva da će biti mnogo iznenađenja. Veoma je teško doći do pobjede, jer svi se bore. U vrhu jesmo, tu želimo i ostati, ali pred nama je još mnogo utakmica".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

U narednom kolu na svom stadionu ugostiće Slaviju, a nakon toga slijedi gostovanje u Banjaluci, na Gradskom stadionu gdje je Marinović prošle sezone sa dosta uspjeha predvodio banjalučke crveno-plave.

Marinović je prošle sezone vodeći Banjalučane u prvih 12 kola prvenstva zabilježio čak čest pobjeda minimalnim rezultatom 1:0, a situacija je i sada slična, s obzirom da je Zrinjski na sva tri ovosezonska gostovanja upisao trijumfe identičnim rezultatom.

"Nije to neki recept, jednostavno se tako poklopilo. Danas smo propustili mnogo šansi i trebalo je da postignemo više golova. Svakako da ima ima dosta discipline u našoj odbrani, a ono na čemu moramo raditi u fazi napada", poručio je Marinović.

Mostarci imaju lijepu priliku da poslije 2005, 2009. i 2014. godine dođu do četvrte titule u Premijer ligi BiH, čime bi postali najtrofejnija ekipa u državi kada se broje prvenstveni pehari.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC