• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda ponizila Sarajevo, je li ovo Ješićev kraj?

Autor mondo.ba

Sloboda iz Tuzle igraće u polufinalu Kupa BiH, nakon što je golovima Mladena Veselinovića i Mersudina Ahmetovića slavila i u revanšu protiv Sarajeva 3:0. "Uprava napolje", "Ješiću odlazi", orilo se na "Koševu".

 Sarajevo Sloboda 0:3 četvrtfinale Kupa BiH revanš Izvor: MONDO/Samir Cacan

Sloboda je na "Koševo" donijela gol prednosti iz prvog meča u Tuzli (2:1), na kojem su viđene mnoge nesportske stvari, a u revanšu su Tuzlaci pokazali ono što je bilo jasno i nakon prvog meča - da su u ovom trenutku bolja ekipa.

Sloboda je nakon prvog poluvremena imala veliki gol prednosti, a u nastavku je stavljena tačka na ovaj dvomeč.

Već u 11. minutu, šok za domaće igrače i navijače. Brazilac u redovima Sarajeva Emerson izgubio je loptu na sredini terena, nakon čega je uslijedila brza kontra fudbalera Slobode. Pas su razmijenili Samir Efendić i Mersudin Ahmetović, koji je nesebično na suprotnoj strani uposlio Mladena Veselinovića, a ovaj donio veliku prednost i slavlje Tuzlacima.

...
Izvor: YouTube

U nastavku su fudbaleri u bordo dresovima krenuli na sve ili ništa, ali takva igra ponovo je donijela gol u mreži golmana Bojan Pavlovića. Još jednom je koban po Sarajevo bio Veselinović, koji je nakon kornera domaćih istrčao novu kontru i pogodio za 0:2, nakon čega je bilo jasno da će Sloboda među četiri najbolje ekipe u bh. kupu.

...
Izvor: YouTube

Potpuno se tada raspala igra domaćih, što je kaznio iskusni Ahmetović i nakon asistencije, uspio i sam da se upiše u listu strijelaca i zapečati sudbinu Sarajeva, a možda i šefa stručnog štaba bordo tima.

...
Izvor: YouTube

Trener Sarajeva Miodrag Ješić i nakon prvog meča bio je pod velikim pritiskom, a kada su kola krenula nizbrdo i u revanšu, cijelo "Koševo" skandiralo je protiv srpskog trenera, ali i uprave, te direktora Dine Selimovića.

Sloboda će igrati u polufinalu KupaBiH, a preostala tri učesnika saznaćemo sutra, kada su na programu preostali mečevi četvrtfinala.

SARAJEVO - SLOBODA 0:3 (0:1)
/Veselinović 11, 57, Ahmetović 72/

SARAJEVO: Pavlović, Kadušić, Rustemović, Kovačević (od 19. min. Mihojević), Duljević, Emerson, Bekić, Benko, Berberović (od 46. min. Okić), Barbarić, Harba (od 61. min. Cezar). Trener: Miodrag Ješić.

SLOBODA: Pirić, Kostić, Efendić, Zeba, Ivetić, Sarić, Veselinović, Ordagić, Stjepanović (od 70. min. Mehidić), Ahmetović (od 75. Krpić), Merzić (od 37. min. Salihović). Trener: Husref Musemić.

ČETVRTFINALE KUPA BIH - REVANŠI:

Sloboda - Sarajevo 0:3 (0:1)
/Veselinović 11, 57, Ahmetović 72/

U srijedu:
15:00 Radnik - Radnički (2:0)
15:00 Mladost - Široki Brijeg (1:3)
18:00 Željezničar - Borac (2:0)

*u zagradi su rezultati prvih mečeva

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Maradona

Ješić je prevara od trenera!Ko normalan njega angažuje!Ratko Dostanić i Ješić,najveće trenerske neznalice!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC