• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ješić dobio otkaz u Sarajevu!

Autor mondo.ba

Modrag Ješić više nije trener FK Sarajevo. Srpskom stručnjaku u srijedu uveče uručen je otkaz.

 Miodrag Ješić dobio otkaz u FK Sarajevo Izvor: MONDO/Samir Cacan

Poslije eliminacije Sarajeva od Slobode u četvrtfinalu Kupa BiH, čelnici Sarajeva odlučili su da prekinu saradnju sa Ješićem.

Na hitnom sastanku Upravnog odbora FK Sarajevo i stručnog štaba dogovoren je sporazumni raskid ugovora između FK Sarajevo i trenera Miodraga Ješića i njegovih pomoćnika.

"Nažalost, ostvareni rezultati na početku proljetnog dijela takmičarske sezone 2015/16 nisu bili zadovoljavajući. Posljednja utakmica donijela je izuzetno lošu igru našeg tima, kao i lošu atmosferu unutar svlačionice zbog čega su šef stručnog štaba Miodrag Ješić i Upravni odbor kluba dogovorili sporazumni raskid ugovora", kazao je predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica.

On je istakao da se klub rastao sa Ješićem u prijateljskoj atmosferi i bez ikak

 ve štete po klub.

"Moram istaći da nije bilo govora o bilo kakvoj isplati basnoslovnih odšteta, niti bilo kakvih radnji koje bi išle na štetu našem klubu. Ovim potezom Upravni odbor želi donijeti pozitivnu promjenu u sportskom segmentu kluba", rekao je Kusturica.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo imenovao je privremeni stručni štab prvog tima našeg kluba, kojeg će, kao šef struke predvoditi Almir Hurtić, šef Akademije, a njemu će asistirati osoblje iz Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo.

Privremeni stručni štab će svoju dužnost obavljati na nadolazećoj ligaškoj utakmici protiv FK Slavija, koja je na rasporedu u nedjelju, 20. marta na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović-Hase“, a u danima poslije iste, bit će imenovan i formiran novi stručni štab prvog tima.

Podsjećamo, nakon debakla na Koševu u kojem je Sloboda sa 3:0 savladala ekipu Sarajeva, navijači "bordo tima" tražili su ostavku Ješića sa mjesta šefa stručnog štaba.

Također, navijači su tražili i odlazak uprave kluba iz Titove 38b, ali do toga, barem za sada, nije došlo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC