• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Remi na „Grbavici“ po mjeri Slobode

Autor mondo.ba

Zrinjski je ostao neporažen protiv Željezničara na „Grbavici“ (0:0) i zadržaće lidersku poziciju poslije 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine bez obzira na „već upisana“ tri boda Slobode u sudaru s Drinom.

 Željezničar - Zrinjski 0:0 Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nakon devet uzastopnih pobjeda, Zrinjski je prekinuo seriju Željezničara odigravši 0:0 u derbiju 27. kola Premijer lige BiH.

Željo je imao više od igre i zrelije šanse za osvajanje tri boda, ali je golman „plemića“ uz pomoć stative i prečke ostao nesavladan u petak uveče na „Grbavici“ i Mostarci se mnogo zadovoljniji vraćaju kući.

Okvir gola pogodio je u osmom minutu Ivan Lendrić, a u drugom dijelu prečka se zatresla poslije udarca glavom Aleksandra Kosorića u 77. minutu i te dvije prilike Želje su bile najbolje na utakmici.

Na drugoj strani, mostarski tim Vinka Marinovića najbliži pogotku na „Grbavici“ bio je u 27. minutu preko Filipa Arežine, kojem je u ključnom momentu lopta prešla noge, pa je bio neprecizan.

Po prikazanoj igri, možda i najrealniji ishod, kojim će „plemići“ ostati lider na tabeli uprkos vjerovatnoj pobjedi Slobode u subotu nad Drinom iz Zvornika, koja je odavno ispala iz šampionata.

Ipak, Tuzlaci su „profitirali“ ovim remijem jer će najvjerovatnije smanjiti minus na samo jedan bod i u posljednjem kolu „Pod Bijelim brijegom“ odlučivati o šampionu u direktnom dvoboju sa Zrinjskim.

U prvom susretu ovog kola, Vitez je upisao zlata vrijedan trijumf protiv Čelika (1:0) u borbi za opstanak.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Kosorić, Memija, Bekrić, Blagojević, Bogičević, Stanić, Lendrić, Zahirović, Stevanović.

ZRINJSKI: Karačić, Blaić, Tomić, Todorović, Stojanović, Mešanović, Arežina, Petrak, Laštro, Katanec, Zakarić.

Oko 10 hiljada navijača prisustvovalo je susretu na „Grbavici“, a na stadion je stiglo i oko 400 pristalica Zrinjskog. Derbi je sudio Banjalučanin Ognjen Valjić.

TOK UTAKMICE

1 - Počeo je meč u Sarajevu.

7 - Dobra prilika za goste iz Mostara, Goran Zakarić je prošao po lijevoj strani i centrirao na peterac, ali Jasmin Mešanović je šutirao pored gola Želje.

9 - Stopostotna šansa za Želju! Ivan Lendrić se našao oči u oči sa golmanom Goranom Karačićem, gađao je napadač Želje suprotan ugao, ali je stativa bila saveznik "plemića".

...
Izvor: YouTube

14 - Zbog bakljade navijača Želje, Valjić je prekinuo meč zbog gustog oblaka dima ispred gola Zrinjskog.

17 - Susret je nastavljen.

18 - Defanzivcu Sarajlija Jadranku Bogičeviću je poslije sudara s prvotimcem Zrinjskog nastradala arkada, pa je iznesen s terena.

24 - Odlična šansa za Mostarce. Napadač gostiju Filip Arežina se poslije odlične akcije Mešanovića slabo snašao iz mat pozicije, lopta mu je prošla preko noge nakon kontranapada Zrinjskog, pa je ostalo 0:0.


Velika prilika za Arezinuby redakcija1

33 - Jovan Blagojević je odapeo projektil sa više od 25 metara, ali čuvar mreže Mostaraca nije imao potrebu da interveniše jer je lopta otišla iznad prečke.

40 - Željo pokušava da napadne kroz sredinu i preko desne strane gdje ordinira Miroslav Stevanović, zasad bezuspješno, dok se fudbaleri Zrinjskog uglavnom oslanjaju na kontranapade i eventualne prekide.

45 - Banjalučki arbitar je zbog prekida izazvanog bakljadom "manijaka" produžio prvo poluvrijeme punih pet minuta.

- poluvrijeme -

46 - Nastavljena je utakmica na "Grbavici".

52 - Bez većih uzbuđenja pred golovima oba tima, igra se uglavnom odvija na sredini terena.

54 - Lendrić je napravio puno problema odbrani Zrinjskog, ali je njegov udarac izblokiran. Umalo da odbijanac signe Semir Bekrić, ali je ipak brži bio golman Karačić.

59 - Ognjen Valjić je pokazao na "bijelu tačku" nakon što je Lendrić oboren u kaznenom prostoru, međutim, na asistenciju pomoćnika je promijenio odluku pošto je prije prekršaja napadač Želje bio u nedozvoljenoj poziciji.

62 - Serija napada Želje, koji nisu krunisani pogotkom poslije akcije Stevanovića i Kerima Memije, ali obruč ispred Karačića se steže.

70 - Gosti se grčevito brane, a Željo napada, međutim, bez nekih izrazitih šansi.

72 - Željo je imao jednu polušansu poslije centaršuta Blagojevića, ali Stevanović je bio neprecizan.

77 - Prečka je spasila Zrinjski! Poslije kornera Blagojevića, Aleksandar Kosorić je bio najviši u skoku i pogodio okvir gola!

83 - Bekrić je odlično šutirao iz slobodnog udarca, pokušao je da nadmudri golmana jer je gađao njegov ugao, ali lopta je prošla pored lijeve stative.

84 - Banjalučanin Nemanja Bilbija je zamijenio Filipa Arežinu u mostarskom timu i dobio salve zvižduka "Grbavice" jer je u karijeri branio boje gradskog rivala Želje, ekipe Sarajeva.

87 - Pritiska su se oslobodili "plemići" i čini se da će derbi biti okončan najnepopularnijim rezultatom. Ukoliko se meč završi remijem, Zrinjski će ostati lider bez obzira na ishod utakmice između Slobode i zvirničke Drine na "Tušnju".

90 - Igraće se još tri minuta, odlučio je arbitar Valjić.

92 - Crveni karton dobio je trener Želje Edis Mulalić, kao i njegov pomoćnik minut kasnije.

- kraj utakmice -

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC