• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac preko Bijeljine ka opstanku

Banjalučki Borac pobjedom nad Radnikom zadržao šanse za opstanak u Premijer ligi BiH.

 PLBiH: Radnik - Borac 0:2 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Borac se ne predaje!

U pretposljednjem kolu Banjalučanima je bila potreban samo pobjeda u Bijeljini protiv Radnika, a ona je poslije 90 minuta borbe i ostvarena!

Radnik – Borac 0:2 (0:1)

Iako su ih neki davno otpisali fudbaleri banjalučkog Borca pokazali su da njihovo obećanje da će se boriti do posljednjeg kola nije samo fraza.

U subotu su momci u crveno plavim dresovima stigli do pobjede 2:0 nad Radnikom, koji istina, nije izveo najjači sastav, jer je trener Vladica Petrović čuvao neke igrače za srijedu i prvi meč finala Kupa BiH.

Borac je imao inicijativu protiv kombinovanog tima domaćina, koji je praktično napravio samo jednu šansu kada se Motika našao pred Ružićem, ali je oklijevao i golman Borca je stigao prvi do lopte.

Meč je praktično odlučen u 17. minutu, a čovjek odluke bio je do nedavno otpisani Vladan Milosavljev. Momak koji je sklonjen iz porvog tima zbog nezalaganja, a potom i vraćen u tim poslije brojnih povreda igrača Borčeta Sredojevića, nanizao je nekoliko igrača Radnika i poslao loptu u mrežu za vođstvo Borca 1:0.

Imao je Borac još nekoliko izglednih prilika, ali su Milosavljev i Mance, koji se vratio poslije povrede, bili neprecizni.

Sve dileme oko pobjednika riješio je Redžić golom u 51. minutu, a još jednom je odbrana Radnika reagovala previše nonšanalantno i mladi fudbaler Borca postavio je konačnih 2:0.

Borac ovom pobjedom nije izašao iz opasne zone, ali je zadržao šanse za opstanak, a za to će mu biti potrebna pobjeda nad Vitezom od 1:0 ili pobjeda od dva razlike ukoliko primi gol.

U slučaju da Borac pobijedi 1:0, istim rezultatom kojim je poražen u Vitezu, međusobni skor će biti neriješen, ali će Banjalučani imati bolju gol razliku.

Ukoliko Borac, međutim, primi pogodak, moraće da pobijedi sa dva gola razlike, jer bi u slučaju pobjede sa samo jednim golom razlike imao lošiji međusobni skor sa Vitezom i gol-razlika ne bi bila važna.

(prvi duel Vitez – Borac 1:0).

Proičitajte izvještaj i rezultate sa preostalih mečeva 29. kola Premijer lige BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC