• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Igokea će u FIBA Ligu šampiona

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

Šampion BiH odlučio da naredne sezone igra kvalifikacije za Ligu šampiona.

Igokea se najprije našla u žrijebu za kvalifikacije za Ligu šampiona i činilo se da je to definitivno. Ipak prije par dana odustajanjem klubova iz Italije na adresu šampiona BiH stigao je poziv da ekipa nastupi u jačem Evrokupu.

Ipak Igokea je nakon sastavka Upravnog odbora kluba ipak odlučila da nastupi u kvalifikacijama za Ligu šampiona, takmičenju koje organizuje FIBA.

"Dobili smo prije Skupštine ABA lige poziv da nastupimo u Evrokupu, direktno u grupnoj fazi takmicenja. Taj poziv za nas je značio da nas Eurokup smatra za klub koji bi mogao da odgovori zahtjevima, ove sezone izuzetno zahtjevnog i tako reci Evroligaskog Evrokupa, jer su ekipe koje nastupaju u Evrokupu na vrhunskom nivou i igrački i organizaciono. S druge strane, jasno je da je FIBA dosta nepravedno odredila ko ide direktno u takmičenje, a ko igra kvalifikacije. Tako mi, kao šampioni BIH, igramo kvalifikacije, a drugoplasirani i trećeplasirani timovi iz zemalja bivše Jugoslavije igraju direktno. Nema bas logike, ako se takmicenje zove Liga Šampiona. Ipak,naša odluka je da igramo FIBA- inu ligu, a ljudima iz ECA smo se najsrdačnije zahvalili. Načelno smo s njima dogovorili da nasi juniori sljedeće sezone igraju Next generation turnir EL", rekao je za naš portal sportski direktor Igokee Pavle Ćorović.

Ova udluka ne bi trebala predstavljati prepreku Igokei da u budućnosti nastupa u takmičenjama, koja organizuje ECA.Osim FIBA Lige šampiona Igokeu naredne sezone očekuje i takmičenje u ABA ligi, kao i Ligi BiH.

" Oni su razumjeli naše razloge i izrazili nadu da će biti nekad prilike da nastupamo u njihovom takmičenju. Igokein prevashodni cilj je da bude stabilan ABA ligaš i da razvija igrače iz svoje košarkaške akademije. FIBA kvalifikacije ćemo igrati sa ciljem da izborimo plasman u regularno takmičenje i tu smo proširili naše ciljeve za ovu sezonu. Naš nastup u FIBA ligi ima za cilj i da se smire odnosi u košarci i na relaciji ABA-Savezi-FIBA-EL, jer želimo da se košarka igra zbog košarke ,a ne zbog sitnih interesa,jer se onda gubi smisao svega", završio je Ćorović.

Igokea će u četvrtak dobiti protivnika u prvom  kolu kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona.

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ne mogu da dišem

Ma šta da vam pišem.Bez Igokee ne mogu da dišem...

Otkud pare

Otkud tolike pare Igokei dik Banjalučki sport nestaje?

Milan~kimi.

I dalje ta tvoja banjaluka glasa da te ljude koji su unistili vas borac a stvorili su u laktasima sve ,banjalucki biraci prst na celo.

E mail

Ovog parazita BL sporta,zajedno sa Krupom treba ugasiti

Tačno

@E mail To je klub došljaka iz bijelog svijeta koji nam odnosi ogroman novac.Ko ga finansira-nego ovaj jadni i napaćeni narod?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC