• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pezer za MONDO: Finale realnost, medalja ne!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Bosnu i Hercegovinu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru predstavljaće 11 takmičara, od čega čak tri bacača kugle. Jedan od njih je i mladi Mesud Pezer, koji za naš portal priča o očekivanjima na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri.

Delegaciju Bosne i Hercegovine ovog ljeta na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru činiće 11 takmičara, a najbrojniji među njima su bacači kugle.

Iskusnim Hamzi Aliću i Kemalu Mešiću pridružio se mladi Zeničanin Mesud Pezer (21).

Talentovani atletičar 2013. godine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu, a dvije godine ranije i bronzu na EYOF-u (Evropske Olimpijske igre mladih). Iste godine stigao je do petog mjesta na juniorskom Svjetskom prvenstvu.

Sada ga očekuje najveći izazov - nastup na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri, koja će ovog ljeta biti održana u Brazilu od 5. do 21. avgusta.

"Prije pet dana došao sam iz Švedske kako bih proveo vrijeme s porodicom, s obzirom da u Brazil putujemo u nedjelju. Pripreme teku vrlo dobro i vjerujem da sam spreman. Tempirao sam formu za Olimpijske igre i nadam se da ću doći do dobrog rezultata", kaže Pezer na početku razgovora za MONDO.

Na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u atletici u Amsterdamu, Pezer nije bio raspoložen, pa je zauzeo posljednje, 12. mjesto.

"Taj dan osjećao sam se izuzetno loše. Ne znam šta mi se desilo. Znam šta sam uradio dan ranije i takvu grešku neću ponoviti na Olimpijskim igrama", jasan je bh. atletičar.

...
Izvor: YouTube

Da li je trema učinila svoje ili je nešto drugo u pitanju?

"Ne, nije bilo treme. Otišao sam u led prije nego što sam trebao, nakon čega su mi noge bile teške i nisu bile spremne za takmičenje", pojasnio je Pezer razloge slabog plasmana u Amsterdamu, gdje je u prva dva pokušaja napravio prestup, a onda bacio hitac od 19.49 metara, što je daleko lošije od njegovog najboljeg rezultata (20.58), ostvarenog na mitingu u Irvingu (SAD), na kojem je i osigurao normu za OI.

Mladi Zeničanin nada se uspješnom nastupu u Rio de Žaneiru, gdje će konkurencija biti paklena.

"Realno, ako se sve kockice slože, mogu do finala. To su mi ambicije. U finalu ću pokušati izboriti što bolji plasman, a o eventualnom osvajanju medalje je nerealno pričati", svjestan je Pezer zadatka koji ga čeka u Brazilu.

Izvor: MONDO
PRIJETNJE

Učestali teroristički napadi u svijetu, kriminal u Brazilu, ali i virus zika, prijetnje su sa kojim se suočavaju svi takmičari koji će nastupiti u Rio de Žaneiru. "Ne plašim se. Niko iz našeg tima nije primio zaštitu, pa nisam ni ja. Koliko znam, terorizma tamo nema, ali kriminala itekako ima. Čuvaćemo se koliko god možemo. Nastojaćemo da što manje izlazimo iz Olimpijskog sela, jer tamo je brojno obezbjeđenje i sigurni smo", poručio je Pezer.

Koliki su dometi tvojih reprezentativnih kolega Alića i Mešića?

"Svi su spremni, samo je pitanje ko je tempirao formu. Vidjećemo ko će biti najbolji."

Ono u čemu se svi slažu je da, od svih bh. takmičara koji će nastupiti na Olimpijskim igrama, Amel Tuka ima najveće šanse za medalju.

"Osim Tuke, vjerujem da Larisa Cerić ima dobre šanse za medalju. Njen put je daleko lakši od našeg, jer da bismo stigli do zlata, srebra ili bronze, mi moramo savladati 50 takmičara. Ona treba da bude bolja od svega nekoliko djevojaka da bi došla do medalje", istakao je Pezer.

Takmičenje u bacanju kugle biće održano 18. avgusta. Kvalifikacije su od 14:55 časova, dok je finale na programu isti dan od 15:30.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC